INTIME

Κουτσούμπας: «Ούτε τα σόου με τις γραβάτες μπορούν να κρύψουν το νέο μνημόνιο»

«Ούτε τα σόου με τις γραβάτες, ούτε τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης, που διακινούν τα κυβερνητικά στελέχη, μπορούν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία για το χρέος» ανέφερε ο Δημ. Κουτσούμπας από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου βρέθηκε.

propoli

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «φόρτωσε στον λαό μας ένα νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο, που, όπως όλα τα μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο από εργαλεία που τσακίζουν τον λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου».

Είπε ότι η συμφωνία προβλέπει: τσάκισμα των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, μείωση των δαπανών για την υγεία, τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών, επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ελάχιστο μισθό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλίων, επενδύσεις όπου τις χρειάζεται το κεφάλαιο, νέα απελευθέρωση της ενέργειας, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «δεν επίλυσε κανένα πρόβλημα του ελληνικού χρέους, αντίθετα φορτώνει στον ελληνικό λαό ένα χρέος, το οποίο μάλιστα βαφτίζει βιώσιμο για να τον κοροϊδέψει».

«Αυτό το χρέος, όμως, δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά η πολύπλευρη στήριξη του κεφαλαίου» πρόσθεσε.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Πέτυχε να βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά, αυτή που δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ» και «μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε “ο πιο καλός ο μαθητής” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή μας».

Επανέλαβε ότι η λεγόμενη «ευρωτλαντική ολοκλήρωση» στα Βαλκάνια, όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη, αλλά ανοίγει δρόμους για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη συμφωνία με την πΓΔΜ προωθεί το στόχο εισόδου της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και χαρακτήρισε «όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

«Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί “μακεδονικής εθνικότητας” και “μακεδονικής γλώσσας”, δηλαδή αποτελούν σπέρματα διαίρεσης των λαών, αναβίωσης επικίνδυνων εθνικισμών εκατέρωθεν, όχημα για αλλαγές συνόρων» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Loading