INTIME

Κρεμαστινός: «Από το Μακεδονία προτιμότερο το Βόρεια Μακεδονία»

Τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο ΚΙΝΑΛ αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4  και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο βουλευτής Δωδεκανήσων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός.

propoli

Ο κ. Κρεμαστινός, δήλωσε ότι υπάρχει άγνοια στον ελληνικό λαό, ως προς το ερώτημα που τίθεται προς τους βουλευτές, ξεκαθαρίζοντας πως «στην ουσία δεν μας ρωτούν τι όνομα θέλουμε για τη γειτονική χώρα, αλλά μας ρωτάνε: ‘Θα μείνει Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία;’».

Παράλληλα, από την πλευρά του, ερωτηθείς για την άποψή του σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι «αυτή η συμφωνία έχει ένα καλό μόνο, ότι από το να λέγεται Μακεδονία, προτιμότερο να λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Το να αφαιρέσουν τα σύμβολα και να αλλάξουν τα ονόματα από τα αεροδρόμιά τους, είναι προτιμότερο. Το ότι η γλώσσα και η ιθαγένεια δεν είναι μέσα στο Σύνταγμα, και είναι αστερίσκοι, είναι ανεύθυνο».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου

Ερωτηθείς σχετικά με την στάση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κρεμαστινός υπενθύμισε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η Σοσιαλιστική Διεθνής, έχει αποφασίσει να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι ΗΠΑ και η Γερμανία και όλος ο κόσμος πλην της Ρωσίας. Δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Παπανδρέου».

Για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την στήριξη του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στη Συμφωνία των Πρεσπών Θανάση Θεοχαρόπουλο και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με απόφαση της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Κρεμαστινός, εκτίμησε ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος «έθεσε εαυτόν εκτός».

«Εκ των πραγμάτων, δε θα μπορούσε να είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, και ο ίδιος να καταψηφίζει αυτό που εισηγείται το κόμμα», τόνισε σχετικά με το ζήτημα, ο βουλευτής Δωδεκανήσων.

Loading