INTIME

Κρεμαστινός: «Οι όμοροι πολιτικά χώροι πρέπει να συγκυβερνούν»

«Μετά τις εκλογές οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου θα συγκλίνουν» εκτίμησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ News 24/7.

propoli

Συγκεκριμένα ο Δ. Κρεμαστινός τόνισε ότι τάσσεται πάντα υπέρ των συγκλίσεων και θύμισε ότι αυτή την άποψη εξέφραζε και το 2015, συμπληρώνοντας ότι «αν γίνει κυβέρνηση συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα και όχι με τους ΑΝΕΛ, θα είχε αποφευχθεί το εξάμηνο Βαρουφάκη».

«Είμαι οπαδός της σύγκλισης, αλλά με όσα συνέβησαν με μετακινήσεις στελεχών και υπουργοποιήσεις, είναι πολύ δύσκολο, για να μη πω ακατόρθωτο να συμβεί κάτι προεκλογικά» τόνισε επίσης και πρόσθεσε ότι «είναι ιστορικά βέβαιο ότι όμοροι χώροι θα αναγκαστούν κάποια στιγμή μετά τις εκλογές να συγκλίνουν. Οι χώροι αυτοί πρέπει να συγκυβερνούν».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα κυβερνητικής συμμαχίας του Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία, ο Δ. Κρεμαστινός είπε ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ γιατί θα ήταν μέγα λάθος και δεν συντρέχουν οι λόγοι για να συμβεί κάτι τέτοιο».

Επιπλέον μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι «εάν η Βόρεια Μακεδονία δεν εφαρμόσει τη Συμφωνία, όπως δεν εφάρμοσε και την ενδιάμεση, τότε οι συντηρητικές φωνές θα επικρατήσουν» για να καταλήξει λέγοντας πως είναι «καλύτερο το Βόρεια Μακεδονία από το Μακεδονία, αν και πρέπει να υλοποιηθούν όλα όσα προβλέπονται από τη γειτονική χώρα».

Loading