Κυρανάκης: «Αυτοί τελειώνουν από την ΕΡΤ» (vd)

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα συμπλήρωσης οκτώ ετών από το κλείσιμο της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης πήρε για θέση για το τι θα κάνει η ΝΔ με τη Δημόσια Τηλεόραση στην περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση.

propoli

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και νυν υποψήφιος βουλευτης του κόμματος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου και ρωτήθηκε για την επόμενη ημέρα της ΕΡΤ με ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ.

Και η τοποθέτησή του μάλλον δημιούργησε μεγαλύτερα ερωτηματικά από ότι απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα. Τι είπε λοιπόν ο Κ. Κυρανάκης; «Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι εκ του νόμου απαγορεύεται να απολυθούν. Άρα δεν κινδυνεύουν. Ο κόσμος ρωτάει για τους διάφορους παρουσιαστές εκπομπών, για ανθρώπους που έχουν πάρει εξωτερικές παραγωγές και κατά τη γνώμη μας κάνουν προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης παραβιάζοντας τον ρόλο της αντικειμενικής ΕΡΤ όπως ορίζεται από το Σύνταγμα για τη δημόσια τηλεόραση, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι» σημείωσε με νόημα.

Για να προσθέσει ότι «ο ελληνικός λαός τους πληρώνει. Η ΕΡΤ δεν είναι ένα θέμα 2.600 υπαλλήλων, είναι ένα θέμα 11 εκατομμυρίων φορολογουμένων. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Ακούω πολλές φορές, μην μιλάμε για την ΕΡΤ γιατί αφορά δυόμισι χιλιάδες οικογένειες. Όχι, αφορά και 11 εκατομμύρια πολίτες, που πληρώνουν την ΕΡΤ».

Loading