ΙΝΤΙΜΕ

«Ο Κυριάκος μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η διήγηση στην Politik πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν έχει κρύψει την εκτίμησή του στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, έχει το ενδιαφέρον της:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου μας είχε πει το 1992 ότι συμφωνούσε με την πρόταση του αποκαλούμενου πακέτου Πινέιρο να ονομαστούν Σλαβομακεδονία τα Σκόπια, όπως είχε συμφωνήσει κι ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δεν θα την αποδεχόταν, ωστόσο, δημοσίως γιατί ήθελε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος να καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο.

Φοβόταν πως ο Μητσοτάκης του την είχε στημένη προκειμένου να πάει φυλακή ο Ανδρέας και φυσικά να εξοστρακιστεί από την πολιτική σκηνή.

Τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ουσία αποδέχεται την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά προτιμά να πάμε στις κάλπες στο όνομα ενός φαύλου εθνικισμού προκειμένου να ξεπλυθούν βρόμικες υποθέσεις, όπως της Novartis, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του πόθεν έσχες του.

Μιμείται, δηλαδή, τον μεγαλύτερο πολιτικό αντίπαλο του πατέρα του, τον Ανδρέα Παπανδρέου”!

Η άποψη του παλαίμαχου πολιτικού δεν απέχει πολύ από την ανάγνωση του Μαξίμου για τη στάση του κ. Μητσοτάκη.

Κάνουν λόγο, μάλιστα, για “Μακεδονομάχους Α.Ε.” και “Πλυντήριο Α.Ε.” όταν αναφέρονται στους λόγους που οδηγούν ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης, μείζονος κι ελάσσονος, να καταψηφίσουν τις Πρέσπες.

Κατηγορούν επιπλέον τον πρόεδρο της ΝΔ πως θολώνει τα νερά με την καταγγελία του για την υπουργοποίηση του πρώην πλέον Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, για τον οποίο σημειώνουν πως πρώτα παραιτήθηκε από το στράτευμα και στη συνέχεια ορκίστηκε υπουργός Άμυνας.

“Το μεγαλύτερο μπούλιγκ στον Δανέλη”!

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις πιέσεις που δέχονται, ακόμα και με χτυπήματα κάτω από τη μέση, οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν πρόθυμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Εκτιμούν, μάλιστα, πως το μεγαλύτερο “μπούλιγκ” το δέχεται ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Ταυτοχρόνως, σημειώνουν πως φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι φόβοι τους, όπως γράφαμε τη Δευτέρα, για διπλό παιχνίδι του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος απειλεί να απόσχει το Ποτάμι από την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ναι μεν συνδράμοντας στην κύρωσή της με σχετική πλειοψηφία, αλλά με λιγότερους από 151 βουλευτές, εξέλιξη που θα γεννήσει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησής της.

Loading