Κόλλια-Τσαρουχά: «Δώρο για τη Θεσσαλονίκη η ρύθμιση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ»
INTIME

Κόλλια-Τσαρουχά: «Δώρο για τη Θεσσαλονίκη η ρύθμιση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Στα οφέλη που θα αποκομίσει η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα από την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε η Κόλλια-Τσαρουχά, κατά τη συζήτησης στη Βουλή της τροπολογίας για την παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

«Παραχωρείται στον ΠΑΟΚ η έκταση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας για να καταστεί δυνατή η ανέγερση νέων αθλητικών και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων που θα ανταποκρίνονται πλήρως στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα και στον καταστατικό σκοπό του ιστορικού αυτού σωματείου», δήλωσε αρχικά η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:

«Με την παραχώρηση του χώρου των 29,284 στρεμμάτων επιτυγχάνεται η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση συνοδών χρήσεων. Έτσι θα αναβαθμιστεί σημαντικά η περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης και θα συνδράμει στην ανάπτυξη και στη γενικότερη προβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης κατά την υλοποίηση και μετά την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό λόγω της ανεργίας που μαστίζει τη Θεσσαλονίκη».

«Σοβαρά οφέλη για την τοπική κοινωνία»

«Εν λόγω αναβάθμιση διασφαλίσει τη δημιουργία νέου γηπέδου με τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας των αθλητών, θεατών εργαζομένων και περιοίκων με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ασφάλειας έναντι εξωτερικών απειλών, έκτακτων γεγονότων και πράξεων βίας», ανέφερε στη συνέχεια η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, προσθέτοντας:

«Έτσι τα οφέλη για την τοπική κοινωνία θεωρούμε ότι είναι σοβαρά και εξασφαλισμένα σε αντίθεση με άλλες παραχωρήσεις. Στην εν λόγω έκταση πέριξ του γηπέδου του ΠΑΟΚ υπήρχε ο τρίτος όρχος του Γ σώματος στρατού που πλέον δεν αξιοποιείται και δόθηκε στο ΤΕΘ προς παραχώρηση».

Η τετραετής προθεσμία και η προστασία του περιβάλλοντος

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι εργασίες για την ανέγερση του γηπέδου θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε βάθος τετραετίας, ειδάλλως θα υπάρχει η δυνατότητα άρσης του σχετικού προεδρικού διατάγματος:

«Για διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος υπάρχουν λεπτομέρειες προβλέψεις με το παραχωρησιούχο σωματείο ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση σχεδιασμένων εργασιών. Προβλέπεται ρητά ότι αν οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν με την πάροδο τεσσάρων ετών από την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, τότε αυτό δύναται να αρθεί. Έχει ληφθεί πρόνοια για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής».

«Καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό»

Παράλληλα, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά επεσήμανε πως «η εν λόγω ρύθμιση δεν επιφέρει καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, στο φυσικό και αρχαιολογικό περιβάλλον ούτε και επιβαρύνει χρονικά τη δημόσια διοίκηση. Αντιθέτως αναμένεται να έχει πολύ θετικές συνέπειες στον τοπικό και ευρύτερο αθλητισμό και μαζί με τα υπόλοιπα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ανεργία. Κάτι που θα κάνει πολύ σημαντική τη δημιουργία αυτού του αθλητικού κέντρου γύρω από τον ΠΑΟΚ».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το νέο γήπεδο, μαζί με τα υπόλοιπα έργα στη Μακεδονία, «δώρο για τη Θεσσαλονίκη, εξηγώντας:

«Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο δώρο για τη Θεσσαλονίκη και όλη την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, που μαζί με την ολοκλήρωση του μετρό, την ανάπτυξη του λιμανιού, του αεροδρομίου και με τη σιδηροδρομική Εγνατία, βγάζουν τη Μακεδονία και τη Θράκη από την αφάνεια. Εύχομαι να ολοκληρωθεί για να υλοποιηθεί το όνειρο πολλών ιδιοκτητών και ανθρώπων γύρω από αυτό το ιστορικό σωματείο».

Loading

Play