Η Κόλλια-Τσαρουχά τίμησε τη μνήμη του Εμμανουήλ Παππά

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Εμμανουήλ Παππά, αρχιστράτηγο των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (2/12). Την υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

propoli

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της Τοπικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παππά, όπου τελέσθηκε το μνημόσυνο για τα 197 χρόνια από το θάνατο του ήρωα της Επανάστασης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και δρόμος αντοχής από πολίτες και καταδρομείς στη μνήμη του Εμμανουήλ Παππά, με εκκίνηση την Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών και τερματισμό στην πλατεία της γενέτειρας του. Η ΥΦΕΘΑ απένειμε τα μετάλλια στον καταδρομέα και στον αθλητή που τερμάτισαν πρώτοι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η υφυπουργός συναντήθηκε με τους εθνοφύλακες των Σερρών, της Καβάλας και της Δράμας, καθώς και με το Σύλλογο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών.

Η Κόλλια-Τσαρουχά τίμησε τη μνήμη του Εμαννουήλ Παππά

Το μήνυμα της κ. Κόλλια-Τσαρουχά

«Τιμούμε τη μνήμη του Εμμανουήλ Παππά, ενός αγνού ήρωα της Επανάστασης του 1821 και φλογερού πατριώτη, ο οποίος με την πατριωτική του δράση και τη διάθεση όλης της τεράστιας προσωπικής του περιουσίας για τους σκοπούς της Επανάστασης, ανακηρύχθηκε αρχηγός και υπερασπιστής της Μακεδονίας μας», δήλωσε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Loading