INTIME

Κόλλια-Τσαρουχά: «Καμία συμφωνία κάτω από το κίβδηλο όνομα ‘Μακεδονία’»

Έκκληση στους συναδέλφους της, «έστω και την ύστατη στιγμή, να μην δεχθούν καμία νομιμοποίηση και να μην κάνουν το λάθος να στηρίξουν την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ της γείτονας χώρας», απηύθυνε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατά την ομιλία της στη Βουλή.

propoli

«Η συνείδησή μας, μας επιβάλλει να μη δεχτούμε καμία συμφωνία κάτω από το κίβδηλο όνομα ‘Μακεδονία’», τόνισε μεταξύ άλλων η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κατά τη συζήτηση της κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Καμία μεθόδευση δεν θα νομιμοποιήσει τα πολιτικά τρικ που απεμπολούν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό μας επιχείρημα. Προφανώς οι ΑΝΕΛ, σεβόμενοι τον ελληνικό λαό, αρνούμαστε να στηρίξουμε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Μόνο ο λαός μπορεί να το αποφασίσει – γι’ αυτό ζητάμε δημοψήφισμα ή την κύρωση της Συμφωνίας από 180 βουλευτές», υπογράμμισε σε άλλο σημείο η  κ. Κόλλια-Τσαρουχά.

«Η Μακεδονία ήταν και είναι μόνο ελληνική»

«Καμία νομιμοποίηση δεν υπάρχει για τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και το θέμα αυτό για εμάς δεν θα κλείσει. Ακόμα και αν όλος ο πλανήτης δεχθεί την κλοπή του ονόματος, θα βρει τρόπο να εμφανιστεί ξανά, γιατί καμία συμφωνία δεν θα κρύψει ότι η Μακεδονία ήταν και είναι μόνο ελληνική», ανέφερε σε άλλο σημείο η βουλευτής Σερρών και πρόσθεσε:

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εμποδίσουν την κύρωση του πρωτοκόλλου. Εμείς με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε τη κλοπή του ονόματος Μακεδονία. Και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί μόνο η αλήθεια βρίσκεται πάντα στη πλευρά της Ιστορίας».

Loading