Κόλλια-Τσαρουχά: «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συμφωνία αν κυρωθεί»

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στη Δικαιοσύνη και τις τρέχουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις μίλησε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6.

propoli

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως η Συμφωνία των Πρεσπών «δεν είναι συμφωνία αν δεν κυρωθεί από το Κοινοβούλιο».

Όσον αφορά τη στάση των ΑΝΕΛ, σημείωσε: «Έγινε προσπάθεια για να αλλάξει γνώμη ο κ. Παπαχριστόπουλος, αλλά δεν αλλάζει. Τουλάχιστον δεσμεύτηκε να παραδώσει την έδρα του. Οι υπόλοιποι έχουμε πει τι θα κάνουμε. Όταν και αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα φύγουμε από τα υπουργεία μας. Δεν φύγαμε ακόμη, για να πιάσουμε τον Μανιαδάκη και τον κάθε Μανιαδάκη που έκανε κακό στη χώρα μας».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «και συλλαλητήρια πρέπει να γίνονται για το Σκοπιανό και την αντίθεσή μας να εκφράζουμε».

Η παρέμβαση Πολάκη

Όσον αφορά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στη Δικαιοσύνη που καταγγέλλουν οι δικαστικοί λειτουργοί, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Με ενοχλεί η στάση του κ. Πολάκη, όπως με ενοχλούν και όλα αυτά που λέει στις τηλεοράσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αυτά δεν είναι παρεμβάσεις; Κάθε Πολάκης και κάθε Κόλλια έχουν την άποψή τους και την εκφράζουν, δεν εκφράζουν όμως όλο το φάσμα της πολιτικής.

Και η Δικαιοσύνη πρέπει να ελεγχθεί για καθυστερήσεις κτλ. Λίγους δικαστές επίορκους είχαμε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν συμφωνώ με αυτά που είπε ο Πολάκης, με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αυτά γίνονταν και γίνονται, δυστυχώς… Η Δικαιοσύνη έχει πολλή δουλειά, το καταλαβαίνω, έχει μεγάλες υποθέσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθεί, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα».

«Δεν ήθελα να φύγω από το ΥΜΑΘ»

Τέλος, όσον αφορά τη «μετακόμισή» της από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στο υφυπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε να φύγει από το Διοικητήριο, αλλά ασπάστηκε την άποψη του Αλέξη Τσίπρα.

«Εγώ προσωπικά δεν ήθελα να φύγω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και το είχα πει. Δεν ζήτησα να πάω αλλού. Ασπάστηκα τη γνώμη του πρωθυπουργού», δήλωσε σχετικά.

Όλη η συνέντευξη της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά στον Δ. Βενιέρη:

Loading