Κύρκος: «Τι νόημα έχει το Ποτάμι να είναι η γλάστρα του ΠΑΣΟΚ;»

Σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί πολιτική το Κίνημα Αλλαγής, άφησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, ο οποίος μάλιστα έριξε και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ενδεχόμενο «αυτονομίας» του κόμματος σε περίπτωση που δεν γίνει μια προγραμματική συζήτηση.

propoli

«Όταν δεν προτείνουμε κάτι για την επόμενη ημέρα, καταλαβαίνω ότι η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει καμιά ανάγκη από προγραμματικό λόγο αλλά από διαχείριση συμβόλων. Είμαστε ΠΑΣΟΚ, διευρυνθήκαμε ως ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμαστε στον κόσμο που θέλει πάλι το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του Ποταμιού, μιλώντας στον ρ/σ 24/7.

Και πρόσθεσε λέγοντας πως αν «στο ΚΙΝΑΛ πιστεύουν ότι θα πάρουν μεγάλο ποσοστό εκλογικά, με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και μόνο, δεν βλέπω το «Ποτάμι» σε μια τέτοια διαδικασία. Αν είναι να υπάρχουμε ως γλάστρα ώστε το ΠΑΣΟΚ να απευθύνεται στο δικό του ακροατήριο τότε δεν υπάρχει νόημα σε όλο αυτό. Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά στο ΚΙΝΑΛ, να ανοίξει ένας διάλογος. Οι δώδεκα θέσεις της Φώφης Γεννηματά, νιώθω ότι δεν με εκφράζουν, είναι πολύ γενικές».

“Να ανοίξει προγραμματική συζήτηση ή αλλιώς να αποχωρήσουμε”

Σ’ ότι αφορά τις δικές του πολιτικές βλέψεις στο μέλλον υπογράμμισε πως «προσπαθώ μήπως μπορέσει να οργανωθεί αυτός ο διάλογος. Σημασία έχει το Κίνημα Αλλαγής να έχει διαδικασίες και να ανοίξει τη συζήτηση ή να θέσει τους όρους για την κυβέρνηση. Πρακτικές προτάσεις, όχι γενικότητας για να μπούμε στον διάλογο την επόμενη μέρα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο «αυτονομίας» του Ποταμιού στις επόμενες εκλογές ο Μ. Κύρκος σημείωσε ότι «δεν βλέπω το Ποτάμι στα ψηφοδέλτια», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να ανοίξει μια προγραμματική συζήτηση. «Αν το Ποτάμι αποτύχει να επιβάλει στο ΚΙΝΑΛ την προγραμματική αυτή συζήτηση θα πρέπει να αποχωρήσει και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο».

Loading