Κ. Καραμανλής: «Άθλια οικονομική διαχείριση στις αστικές συγκοινωνίες»

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο Κώστας Καραμανλής την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις αστικές συγκοινωνίες, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, οι κυβερνώντες οφείλουν να δώσουν «πειστικές απαντήσεις».

propoli

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Κ. Καραμανλής:

«Εδώ και τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει καταδικάσει με τις επιλογές της τις αστικές συγκοινωνίες.

Μάλιστα, κατά τη συνήθη πρακτική της, και πετώντας λάσπη στις προηγούμενες διοικήσεις, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δίστασαν -μέσω του κ. Σπίρτζη- να διαβάλουν την προηγούμενη διοίκηση καταφεύγοντας ακόμη και στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην διοικητή της ΣΤΑΣΥ και σημερινού Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκου Παπαθανάση. Η δίκη, ως γνωστόν, έγινε χθες και ο εισαγγελέας όχι μόνον πρότεινε την αθώωση του κ. Παπαθανάση, αλλά η εισήγησή του υιοθετήθηκε ομόφωνα από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Κατόπιν τούτου, η συζήτηση επανέρχεται σε αυτό που θα έπρεπε εξ αρχής να είναι αντικείμενο διερεύνησης. Η Νέα Δημοκρατία θέτει σήμερα στην κυβέρνηση τρία ερωτήματα, δίνοντας στη δημοσιότητα και δύο συγκριτικούς πίνακες για να καταλάβουν όλοι οι πολίτες πώς η κυβέρνηση κατόρθωσε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να μετατρέψει μια υγιή δημόσια επιχείρηση σε μια ακόμη προβληματική ΔΕΚΟ που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Γιατί η ΣΤΑΣΥ φορτώνει τον κρατικό προϋπολογισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας δεν λάμβανε καμία κρατική επιδότηση;

Γιατί η ΣΤΑΣΥ συσσωρεύει ελλείμματα ενώ έχει αυξήσει όλα τα εισιτήρια; Υπενθυμίζουμε ότι επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το εισιτήριο μειώθηκε από 1,40 σε 1,20 ευρώ ενώ παράλληλα επετεύχθη λειτουργική κερδοφορία.

Γιατί, παρά την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου η εταιρεία παρουσιάζει σημαντική μείωση στα έσοδα της κατά 30,5% σε σχέση με το 2014;».

Loading