INTIME

Κ. Μητσοτάκης: «Η Ίμβρος παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Ελλήνων και Τούρκων»

Η Ίμβρος και η ιστορία της «είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη το απόγευμα της Τρίτης (15/5) στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

propoli

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν μόνο να κερδίσουν «από αυτή την ειρηνική συνύπαρξη», αλλά έστειλε και μήνυμα προς τη γειτονική χώρα, ότι αυτή η συνύπαρξη «προϋποθέτει το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης:

«Είχα την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να συμμετέχω στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εδώ στην Ίμβρο, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η ιστορία της Ίμβρου είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων. Και είχα μάλιστα τη μεγάλη χαρά σήμερα, επισκεπτόμενος τα σχολεία της Ίμβρου, να διαπιστώσω ότι η ελληνική κοινότητα στην Ίμβρο αυξάνεται και ότι η Ίμβρος παραμένει ένα παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών μας. Μία ειρηνική συνύπαρξη, η οποία θα πρέπει να είναι ο οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το μέλλον.

Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή την ειρηνική συνύπαρξη, η οποία προϋποθέτει βέβαια το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία σύντομα να επιστρέψω σε αυτό τον πολύ ιδιαίτερο τόπο».

Loading