Λαζαρίδης: «Ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές»

Την πεποίθησή του ότι οι εκλογές μπορούν να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή εξέφρασε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

propoli

«Ο κ. Τσίπρας πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού. Από τη στιγμή που οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν, παύει να ισχύει η εντολή, παύει να υπάρχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρόσθεσε:

«Εάν επομένως – όπως ήδη διακηρύσσει – συγκροτήσει νέα κυβέρνηση, οφείλει να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Προφανώς  δεν θα το κάνει, γιατί δεν θα έχει την πλειοψηφία. Ξέρει πάντως ότι έτσι δεν θα μπορέσει να σέρνεται για πολύ. Και γι’ αυτό θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο λαϊκισμό»

«Εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Θέλουμε να προκηρυχθούν άμεσα έτσι ώστε να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αλλάξουμε το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Λαζαρίδης και συμπλήρωσε:

«Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές αυτές θα κρίνουν όχι μόνο την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Η μάχη θα είναι σκληρή καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο λαϊκισμό, το φανατισμό, την πόλωση, το διχασμό. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Δεν μπορούν να σύρουν άλλη μια φορά τη χώρα μας στο χάος. Οι Έλληνες τους είδαμε, τους μάθαμε, τους ξέρουμε. Πατήσαμε ήδη το κατώφλι της αυτοδυναμίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε».

«Εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας»

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστήριξε:

«Από την ημέρα που υπογράφηκε η συμφωνία παράγει τετελεσμένα. Εάν τα Σκόπια ολοκληρώσουν την συνταγματική αλλαγή και η ελληνική Βουλή κυρώσει τη συμφωνία η χώρα μας θα είναι αιχμάλωτη στο έγκλημα Τσίπρα  – Καμμένου. Γι’ αυτό ακριβώς επιμένουμε: Εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας. Έτσι ώστε η επόμενη Κυβέρνηση να μην τη φέρει στη Βουλή, αλλά να επιβάλει – όπως έχει διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – νέα διαπραγμάτευση από τη αρχή».

Loading