Λαζαρίδης: «Γνωρίζουν οι πολίτες ότι ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης»

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση άσκησε ο Μακάριος Λαζαρίδης, κληθείς να σχολιάσει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές και όχι ανασχηματισμό.

propoli

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έφεραν ένα τέταρτο μνημόνιο με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ και χωρίς χρήματα, καθώς και ότι η τραγωδία στο Μάτι απέδειξε ότι «έχουμε μία κυβέρνηση που εκτός από ανίκανη είναι και κυνική».

Επίσης, υποστήριξε πως «οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός είναι ψεύτης» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ζει μία δική της εικονική πραγματικότητα.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας που δεν έχει αντιληφθεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία. Δεν έχει αντιληφθεί τη ζημιά που προκάλεσαν οι έξι μήνες διαπραγμάτευσης Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου, που μας οδήγησαν σε ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο με κόστος για την ελληνική οικονομία, όπως λέει και ο κ. Ρέγκλινγκ , από 86 έως 200 δισ. ευρώ», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το πλάνο της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση

Όσον αφορά το σχέδιο της ΝΔ, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Εμείς Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε. Δεν θα πούμε ψέματα. όπως έκανε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ του 2014 που υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα. Έχουμε σχέδιο που έχει να κάνει με τη μείωση των φόρων, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και με το πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα σε εφτά χρόνια που θα μας φέρνουν κάθε χρόνο 100.000 με 120.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Επίσης, έχουμε δεσμευτεί και θα το κάνουμε, ότι μέσα σε μία διετία θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο των επιχειρήσεων, αλλά και τον ΦΠΑ στην εστίαση».

Loading