Λαφαζάνης: «Να γίνει γνωστή όλη η αλήθεια για τη θανάτωση του Κατσίφα»

«Ακραία αυταρχική ενέργεια η θανάτωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Παρότι σημειώνει πως διαφωνεί με τις απόψεις και τις ενέργειες του 35χρονου ομογενή, ο γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας απαιτεί να γίνει γνωστή όλη η αλήθεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

propoli

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Λαφαζάνης για τον Κατσίφα:

«Η προφανής διαφωνία μας με τις απόψεις και τις ενέργειες του Κωνστ. Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανικών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, δεν σκιάζει καθόλου την δίκαιη απαίτηση μας να γίνει γνωστή όλη η αλήθεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 35χρονος ομογενής έχασε την ζωή του και για τον τρόπο που τελικά έδρασε η Αλβανική Αστυνομία.

Θεωρούμε ότι συνιστά στοιχειώδη ανθρώπινη και δημοκρατική απαίτηση να υπάρξει μια ενδελεχής, αντικειμενική και αξιόπιστη έρευνα για την εξακρίβωση της πραγματικής αλληλουχίας των γεγονότων που κατέληξαν στον θλιβερό θάνατο του ομογενούς Kωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.

Η έρευνα αυτή πρέπει να γίνει σε βάθος, με ενημέρωση και συμμετοχή και της ελληνικής πλευράς και χωρίς πολιτικές ή εθνικού τύπου σκοπιμότητες και επιρροές.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από τις συνεχείς αποκαλύψεις και μαρτυρίες του τελευταίου διαστήματος προκαλούνται όλο και μεγαλύτερα ερωτηματικά για το γεγονός ότι οι αλβανικές ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πολλά δεδομένα δείχνουν πως θα μπορούσαν να εγκλωβίσουν και τελικά να συλλάβουν τον Κ. Κατσίφα, κατέφυγαν, επικαλούμενες διάφορες δικαιολογίες, στην πιο “εύκολη” και ακραία αυταρχική κίνηση, εκείνη της θανάτωσής του.

Αυτήν την ώρα, που το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία είναι βαρύ, ενώ οι συνθήκες στα Βαλκάνια και την περιοχή μας είναι δηλητηριασμένες και δυσχερείς, λόγω και των ωμών εξωβαλκανικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανία και Βρυξέλλες, αυτό που πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε είναι να λάμψει η αλήθεια και να δυναμώσουν φωνές από όλες τις πλευρές και όλες τις χώρες που να καλλιεργούν όλα όσα μπορούν να ενισχύσουν την διεθνή νομιμότητα, την φιλία και την ισότιμη ακηδεμόνευτη συνεργασία λαών και χωρών και όχι την ένταση, την μισαλλοδοξία, τον φανατισμό και την ψευδή προκατειλημμένη προπαγάνδα».

Loading