Λαφαζάνης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για τη Λωρίδα της Γάζας

«Η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατηγικό σύμμαχο και δορυφόρο των γερακιών του Ισραήλ, γίνεται εκ των πραγμάτων συνεργός στη διάπραξη των φρικτών εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος» δήλωσε από τη Βηρυτό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

propoli

Σειρά σημαντικών επαφών είχε στη Βηρυτό αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, η αντιπροσωπεία του κόμματος, μαζί με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία, συναντήθηκαν με τον Χάνα Καρίμπ, γενικό γραμματέα του ΚΚ Λιβάνου, και τους Ουμάρ Ντιμπλ και Φαντί Ναμπούντ, μέλη του Πολιτικού Γραφείου, και τον Αμάντ Ντάτζερ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Λιβάνου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Λιβάνου αναφέρθηκε «στους μεγάλους αγώνες του κόμματος και τους μάρτυρές του για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Λιβάνου και της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξήρε τις καλές σχέσεις ανάμεσα στη ΛΑΕ και στο ΚΚ Λιβάνου, τόνισε τη σημασία της περαιτέρω σύσφιξης αυτών των σχέσεων και ανάδειξε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλατιού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού φιλειρηνικού μετώπου.

Στο πλαίσιο των επαφών τους, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ, η οποία ανέπτυξε διεξοδικά τις θέσεις της για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τη Συρία, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στην κυβέρνηση του Άσαντ, ενώ καταδίκασε «τη θηριωδία του Ισραήλ στη Γάζα».

Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον πρέσβη της Συρίας στη Βηρυτό, με τον τελευταίο να εκθέτει τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τους σοβαρότατους κινδύνους ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή εξαιτίας της επιθετικότητας ΗΠΑ και Ισραήλ, πόλεμος που μπορεί να πάρει ακόμα και παγκόσμιες διαστάσεις.

Την καταδίκη της στις στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ και Ισραήλ και των τυχοδιωκτικών οργανώσεών τους στη Συρία, εξέφρασε η ΛΑΕ υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση ειρηνική λύση.

Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης της Βηρυτού χαρακτήρισε «εγκληματική εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού την πολιτική που εφαρμόζει το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και ιδιαίτερα στη Γάζα κατά των Παλαιστινίων, η οποία θυμίζει και μοιάζει μόνο με τις ναζιστικές θηριωδίες του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου».

«Ο πραγματικός, όμως, δήμιος των Παλαιστινίων και της ευρύτερης περιοχής είναι η βάρβαρη και εμπρηστική πολιτική των ΗΠΑ, η οποία προκαλεί με τον πιο βάναυσο τρόπο τους ελεύθερους πολίτες όλου του κόσμου και κυρίως δημιουργεί το έδαφος για ένα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή» είπε ο γραμματέας της ΛΑΕ και πρόσθεσε: «η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατηγικό σύμμαχο και δορυφόρο των γερακιών του Ισραήλ, γίνεται εκ των πραγμάτων συνεργός στη διάπραξη των φρικτών εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος. Αυτήν την ώρα χρειάζεται απόλυτη καταδίκη και πλήρης απομόνωση των Σιωνιστών του Ισραήλ και σκληρά μέτρα για το σταμάτημα των βάρβαρων σφαγών του».

Loading