INTIME

«Καταρρέει η μυθολογία για δήθεν ανοδική μεταμνημονιακή οικονομική πορεία»

Για κατάρρευση «της μεταμνημονιακής μυθολογίας για ανοδική πορεία της οικονομίας» «δίπλα στο ναυάγιο των τραπεζών που συμπαρασύρει στον πάτο όλα τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα της χώρας», κάνει λόγο σε χθεσινή (Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018) δήλωσή του ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

propoli

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «η απόφαση της MSCI να διαγράψει από τον δείκτη MSCI Standard Greece τις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, αποτελεί κόλαφο για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και το οδηγεί, περίπου, σε κατάρρευση», προσθέτοντας ότι «η απόφαση αυτή, η οποία ήρθε μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, οι οποίες συνιστούσαν μέγα σκάνδαλα και πρωτοφανείς ληστείες των πολιτών μέσα στην κρίση, ληστείες και σκάνδαλα που παραμένουν ακόμα ατιμώρητα, αφήνει έκθετη και ένοχη την κυβέρνηση και πρώτα απ’ όλα αφήνει έκθετους και ενόχους τους Γ. Δραγασάκη και Αλ. Τσίπρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ακόμη ότι ύστερα από την απόφαση αυτή «η μεταμνημονιακή μυθολογία για την ανοδική πορεία της οικονομίας, εξαρχής διάτρητη, έρχεται να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος, δίπλα στο ναυάγιο των τραπεζών, ναυάγιο το οποίο συμπαρασύρει στον πάτο όλα τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα της χώρας, τα οποία έτσι κι αλλιώς βίωναν μια πορεία τρόμου σε τεντωμένο σχοινί» για να συνεχίσει ότι «αποδεικνύεται ότι η “μαύρη τρύπα” των τραπεζών, όσο και αν ταΐζεται με το “αίμα” των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αλλά και τις αμέτρητες θυσίες των φορολογουμένων και το στραγγάλισμα της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί ένα βαθύ και σκοτεινό πηγάδι χωρίς τέλος».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αποδεικνύεται ότι λειτουργεί ως πιόνι των τραπεζών και όργανο της τραπεζικής απληστίας σε βάρος του εθνικού, του δημοσίου και του λαϊκού συμφέροντος» δηλώνει ο γραμματέας της ΛΑΕ για να καταλήξει τονίζοντας ότι «ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή, που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση Τσίπρα και όλο το φθαρμένο, παραδομένο και παρακμιακό μνημονιακό μπλοκ, και –στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής ανατροπής– οι τράπεζες θα εξυγιανθούν, θα εθνικοποιηθούν και θα τεθούν υπό δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading