INTIME

Λαφαζάνης: Πελώρια ερωτηματικά για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών

Με δήλωσή του στο Πρακτορείο Ειδήσεων SPUTNIK, ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει ότι η είδηση της απέλασης από την ελληνική κυβέρνηση δύο Ρώσων διπλωματών προκάλεσε εξαιρετική έκπληξη, πελώρια ερωτηματικά και βαθύτατες ανησυχίες.

propoli

«Πολύ φοβούμαι ότι και η Ελλάδα με επιπολαιότητα εντάσσεται στην γνωστή αντιρωσική ψυχροπολεμική εκστρατεία των πιο αντιδραστικών κύκλων της Δύσης.

Πολύ φοβούμαι ότι τέτοιες ακραίες ενέργειες δεν είναι καθόλου άσχετες με την υποτελή στις ΗΠΑ πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Τσίπρα καθώς και με το πράσινο φως που η κυβέρνηση έδωσε για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, πράγμα που έχει ως στόχο, πέραν των άλλων, και την απομόνωση της Ρωσίας από τα Βαλκάνια», αναφέρει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφέρει ότι μια τέτοια πορεία για την χώρα μας που προκαλεί ένταση των σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας είναι αδιέξοδη και τονίζει:

«Αντίθετα η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει αναβαθμισμένες στρατηγικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ρωσία, διότι αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στα εθνικά μας συμφέροντα και στην ανάγκη να υποστηρίξουμε την ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια στην δοκιμαζόμενη ευρύτερη περιοχή μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading