INTIME

Λαφαζάνης: «Πράξη απανθρωπιάς η κατάργηση του νόμου Κατσέλη»

«Πράξη απανθρωπιάς και πρωτοφανούς αναλγησίας» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει από το τέλος του 2018 και αυτήν την εντελώς ανεπαρκή και διάτρητη προστασία της πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη από το βάρβαρο τσουνάμι των πλειστηριασμών το οποίο έχει εξαπολύσει».

propoli

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, «η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, σε συμφωνία με τους πιστωτές και τους τραπεζίτες, επιβεβαιώνει τον πολιτικά ληστρικό χαρακτήρα της και την αμετανόητη βούλησή της να λεηλατήσει, κυριολεκτικά, για χάρη της απύλωτης “μαύρης τρύπας” των τραπεζών, τις λαϊκές περιουσίες, προκαλώντας εφιαλτικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε να σταματήσει τώρα η επιχείρηση καταλήστευσης των λαϊκών περιουσιακών στοιχείων».

Διαγραφή χρεών ζητά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Σε άλλο σημείο της γραπτής δήλωσής του, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι «αυτό που σήμερα γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο είναι να προστατευθεί πλήρως και σε κάθε περίπτωση η πρώτη κατοικία των νοικοκυριών, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης ριζοσπαστικής επιλογής για ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών».

«Η ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών δεν είναι μόνο μια πράξη κοινωνικής ανάσας, αλλά κυρίως μια αναντικατάστατη επιλογή για την επανεκκίνηση της οικονομίας», προσθέτει ο επικεφαλής της ΛΑΕ και καταλήγει λέγοντας:

«Ένα μεγάλο κίνημα πολιτών συνιστά το κατ’ εξοχήν εργαλείο για να προστατεύσουν οι πολίτες τα σπίτια τους και το μέλλον του τόπου».

Loading