Λεβέντης για Novartis: «Έπρεπε να δεθεί η υπόθεση προτού γίνουν παραπομπές»

Ευθύνες στο κοινοβούλιο επέρριψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την πολύκροτη υπόθεση Novartis, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι προτού γίνουν παραπομπές βουλευτών και πρώην πρωθυπουργών η υπόθεση θα έπρεπε να έχει δεθεί.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Β. Λεβέντης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «θα έπραττε σωστά αν είχε επαρκή στοιχεία για την ιστορία αυτή» ωστόσο πρόσθεσε ότι τα στοιχεία όχι μόνο δεν επαρκή αλλά ήταν και ατεκμηρίωτα.

Επίσης σημείωσε πως «πριν γίνει οποιαδήποτε παραπομπή έπρεπε να δεθεί η υπόθεση. Η Βουλή έσφαλε που χωρίς να έχει επαρκή στοιχεία άρχισε να παραπέμπει πολιτικά πρόσωπα» ενώ επανέλαβε την πρότασή του να «υπάρξει διακομματικός έλεγχος, παρουσία δικαστικού λειτουργού για προμήθειες» την οποία όπως τόνισε ουδείς θέλει να υιοθετήσει.

«Να το ξανασκεφτείτε για το όνομα»

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο θέμα των περικοπών στις συντάξεις τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει να καθησυχάσει τον κόσμο και δεν λέει την αλήθεια» ενώ για την ονομασία της πΓΔΜ πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι αν δώσουμε το όνομα Μακεδονία θα προλάβουμε τίποτα; Τότε αρχίζει η τραγωδία. Αν δώσετε το όνομα θα είναι μέγα έγκλημα και παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε γιατί έχει και προσωπικές ευθύνες ο κάθε βουλευτής».

Loading