INTIME

Λεβέντης: «Στη Δικαιοσύνη όσοι υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών»

Την πεποίθησή του, ότι η συμφωνία των Πρεσπών «είναι μειοδοτική» και πως «θα κληθούν στο μέλλον να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι την υπέγραψαν», εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά», στο Flash Radio 99.4.

propoli

Στην παρατήρηση ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στηρίζουν τη συμφωνία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε με δηκτικό τρόπο: «Όταν θα απολογηθούν οι υπεύθυνοι, τότε να φωνάξουν να τους υπερασπιστούν η Μέρκελ, ο Μακρόν και ο Τραμπ».

Οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας

Για τα θέματα Εκκλησίας – κράτους, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τη θέση του, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λάθος που πήρε πάνω του όλο το βάρος των αλλαγών, της συμφωνίας.

Έκανε λόγο για συναλλαγή με την κυβέρνηση και είπε πως «έδωσε» την ουδετερότητα της θρησκείας και η Εκκλησία πήρε τις υπερεξουσίες των Μητροπολιτών, ενώ κάλεσε τον κ. Ιερώνυμο να κάνει πίσω και να αρχίσει διάλογος από το μηδέν.

«Σωστά έπραξε ο Μπουτάρης»

Για την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε:

«Σοφά έπραξε ο κ. Μπουτάρης, γιατί κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι οι Θεσσαλονικείς θα του γύριζαν την πλάτη, μετά τα όσα έχει πει για τη σχέση μας με την Τουρκία και την υπεράσπισή του στη συμφωνία των Πρεσπών».

«Ευχάριστη έκπληξη των εκλογών»

Τέλος, όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, υποστήριξε πως δεν είναι αξιόπιστες και ότι την τελική κρίση θα την κάνει ο λαός.

Μάλιστα, προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών, συγκεντρώνοντας ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από εκείνα που είχε λάβει τον Σεπτέμβριο του 2015.

Loading