INTIME

Λεβέντης: Η κ. Μέρκελ να καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν είναι τα τσογλάνια της Ευρώπης

« Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να καταλάβει, όπως και όλη η παγκόσμια κοινότητα ότι οι Έλληνες δεν είναι τα τσογλάνια της Ευρώπης» δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ‘Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα.

propoli

«Δεν πρέπει να μας πιέζουν για να κυρώσουμε την συμφωνία των Πρεσπών που είναι προδοσία για τα εθνικά συμφέροντα» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Για τις εξελίξεις λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως «ο πρωθυπουργός μετά τις 15 Ιανουαρίου θα έχει δίλημμα ή θα πάει σε εκλογές για να πετάξει το πρόβλημα στον Κ. Μητσοτάκη ή θα την ψηφίσει στην Βουλή και θα επωμιστεί όλο το βάρος της κατάπτυστης συμφωνίας. Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο και βρει αποστάτες, πρόθυμους, ανεξάρτητους και άλλους βουλευτές από άλλα κόμματα, τότε αυτό δεν θα είναι νομιμοποίηση από την κοινωνία. Η Ένωση Κεντρώων θα εμποδίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν κάποιοι είναι πρόθυμοι να προδώσουν, η Ένωση Κεντρώων δεν θα το κάνει ποτέ και θα αγωνιστεί για να αποτρέψει το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας».

Για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως «η στρατιωτική ηγεσία πρέπει να κρατά αποστάσεις από την πολιτική. Οι Τούρκοι μπορεί να προκαλέσουν μια νέα κρίση και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και προσεχτικοί». Όσον αφορά τις δηλώσεις Π.Καμμένου, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως αυτές γίνονται γιατί οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε πολιτική κρίση και αναζητείται ατζέντα για να σταματήσει η δημοσκοπική κατηφόρα τους.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης απέκλεισε κάθε τέτοια εξέλιξη λέγοντας πως «εμείς είμαστε κεντρώοι, αυτοί είναι δεξιοί, δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής».

Loading