INTIME

Λεβέντης: «Θα δικαστούν όσοι πήγαν στις Πρέσπες»

Ως μια «μεγάλη προδοσία, που δε ξεπλένεται με τίποτα», χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

propoli

Από την πλευρά του, όσον αφορά ευρύτερα την ονοματολογική διαφορά Αθήνας-Σκοπίων σε σχέση με το ζήτημα, εκτίμησε ότι όλα αυτά τα χρόνια «γίνανε λάθη από ‘Καραμανλίδες’, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά αυτό είναι μεγαλύτερο λάθος. Τότε δεν είχε πέσει υπογραφή. Τώρα θα αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε τη σύμβαση».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «είναι υπέρ του να δοθεί το όνομα Μακεδονία. Βεβαίως και αλλάζει η απόφαση αυτή. Ο Μητσοτάκης εδώ και δύο τρεις μήνες έχει πει ότι εάν κυρωθεί και εάν περάσει μετά δεν αλλάζει, είναι διεθνής σύμβαση. Αυτές είναι οι απόψεις του Μητσοτάκη».

«Η ακύρωση της συμφωνίας πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών. Δηλαδή ο νέος πρωθυπουργός εδώ στην Αθήνα να κάνει δημοψήφισμα αμέσως εντός μιας εβδομάδας. Να βγει ένα 80% κατά των Πρεσπών και γίνει διακήρυξη στα Ηνωμένα Έθνη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση λειτούργησε προδοτικά κάτω από την πίεση των Αμερικάνων και των Γερμανών και ο ελληνικός λαός δε μπορεί να καταπιεί τέτοιο δηλητήριο», δήλωσε ο Β. Λεβέντης.

Για την κυβερνητική πλειοψηφία

Όσον αφορά την κυβερνητική πλειοψηφία που έχει συγκεντρωθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, δήλωσε ότι αποτελείται από «ανεμομαζώματα, προδότες, αποστάτες, και κάτι ανεξάρτητους».

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «η αμερικανική πρεσβεία πάει τον Τσίπρα ‘κωλοσουρτό’. Τον έχει πιάσει από τον γιακά και τον προχωράει κάπου. Κάθεται ο Τσίπρας στην εξουσία όντας κλητήρας των ξένων».

Ωστόσο, από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «πιο ένοχο». «Είναι ο μόνος ο οποίος θα μπορούσε να σταματήσει τον Τσίπρα πριν από την υπογραφή Κοτζιά».

Παράλληλα, όμως εκτίμησε ότι «μετά τις εκλογές θα δικαστούν αυτοί που πήγαν στις Πρέσπες».

«Όταν η βουλή δεν εναρμονίζεται με τη θέληση του λαού, η βουλή πρέπει να διαλύεται και να πηγαίνουμε σε εκλογές. Όταν υπάρχει δυσαρμονία βουλής και λαού οι αποφάσεις της βουλής είναι δικτατορικές και αντιλαϊκές», τόνισε ο Β. Λεβέντης.

Τέλος όσον αφορά το σενάριο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, δήλωσε ότι «σε λίγες βδομάδες θα έχουμε εκλογές. Και ο Μητσοτάκης θα πέσει. Όταν κάτσουν οι οικογένειες ηρεμήσουν, προβληματιστούν και δουν τι συνέβη θα ενοχοποιήσουν ποιους; Τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ ως διαπράξαντα τη μειοδοσία και τον Μητσοτάκη επειδή έκανε πλάτες για να μη τη βρει μπροστά του εκείνος τη προδοσία».

Loading