ΙΝΤΙΜΕ

Λεβέντης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει τα ηθικά διδάγματα του ΠΑΣΟΚ»

Ευθείες βολές εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης με αφορμή τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος Παναγόπουλου. «Ο κόσμος θέλει τους πολιτικούς κοσμοκαλόγερους…Βρείτε έναν πολίτη που θα επαινέσει αυτές τις πρακτικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Λεβέντης.

propoli

Και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αντιγράφει τα ηθικά διδάγματα από το ΠΑΣΟΚ και τα κότερα του Κόκκαλη. Γι’ αυτό πήρατε και τον γιο του στο ευρωψηφοδέλτιο. Ποιον εκπροσωπεί ο γιος Κόκκαλη άραγε;», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε μόνο τον Κόκκαλη αλλά και τα κότερα».

Αναφορικά με τις έκτακτες παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες σημείωσε ότι «χθες βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη και συζητούσα με τον κόσμο, ενώ πέρασαν 30 ζητιάνοι. Οι Έλληνες έχουν φτάσει στην εξαθλίωση. Πηγαίνετε σε όλη την Ευρώπη να δείτε κανένα κράτος που να δίνει αυξήσεις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές. Τι θα πουν οι πολίτες; Ότι είναι ωραίος ο πρωθυπουργός; Κάτι άλλο θα πουν…Το ξέρετε…».

Επίσης απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα τόνισε πως «διδάσκετε όλη την Ευρώπη πολιτικό ήθος με τα 50, 100, 200 ευρώ που δίνετε; Και ο Ράλλης έκανε ρουσφέτια και διορισμούς. Και αντί να μειώσει την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ την αύξηση. Δεν είναι τόσο ηλίθιοι οι Έλληνες. Ξέρουν για ποιο λόγο κάνετε διορισμούς. Ανάπτυξη δεν υπάρχει. Μαδήσατε όλο τον κόσμο και γυρίζετε ψίχουλα. Θα σας συνοδεύει ένα όνειδος για τη συμπεριφορά σας».

Σ’ ότι αφορά τη ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης υπογράμμισε ότι «η εγκληματικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους σύγκρουσης. Ο λαός θέλει ειλικρίνεια. Δόθηκε το όνομα της Μακεδονίας και ο Καραμανλής δεν άνοιξε το όνομά του. Και ο Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Τρία κόμματα δώσανε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  πήρε θέση και για τον πατέρα του πρωθυπουργού.  «Μαλώνατε για τα φρονήματα του Παύλου Τσίπρα. Εμένα με έλεγε Αριστερό. Εκείνος ήταν… Δεν απεκάλυπτε. Όλοι χάιδευαν την χούντα» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης.

Loading