Λεβέντης: «Υπερασπίζεστε τον Έλληνα και πουλάτε τη Μακεδονία;»

«Η χώρα χρειάζεται χάραξη μιας άλλης οικονομικής πολιτικής και η οποία πάντως δεν θα βασίζεται στην ελεημοσύνη» δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019.

propoli

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης διαφώνησε με τα αναδρομικά σε δικαστές και καθηγητές ΑΕΙ, σημειώνοντας ότι «το μέρισμα δεν μοιράστηκε δίκαια στους πιο φτωχούς» και πρότεινε την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα ανακούφισης είναι μέτρα ελεημοσύνης».

Μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Λεβέντης είπε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν οι ίδιοι τα δάνειά τους στο ποσό που τα αγοράζουν τα funds με εξάμηνο περιθώριο.

Επίθεση και για τους πλειστηριασμούς

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξαπέλυσε επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου και για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, υπενθυμίζοντας τις παλαιότερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή δανείων και σεισάχθεια.

Τέλος, επανέλαβε ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα για να μη «περάσει» η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Υπερασπίζεστε τον Έλληνα και πουλάτε την Μακεδονία; Μπράβο σας. Αν τολμήσετε να κάνετε ψηφοφορία δι’ αυτού του τρόπου, δηλαδή δύο από το ένα κόμμα, άλλους τέσσερις αποστάτες, να ξέρετε ότι ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιου είδους νομοσχέδια. Δεν θα το καταπιεί ο λαός. Μπορεί να γελάτε τώρα. Πολλές φορές γελάει όποιος έχει αναισθησία. Η ιστορία θα καταγράψει με πολύ μελανά γράμματα όσους εκχωρήσουν τη Μακεδονία. Δεν θα αποδεχθεί ο λαός. Μετά τις εκλογές το κύριο έργο θα είναι να καταργήσουμε την κατάπτυστη συμφωνία. Αυτή είναι η αποστολή της επόμενης Βουλής», επεσήμανε ο κ. Λεβέντης.

Loading