INTIME

Στο Μάτι Αλέξης Τσίπρας και Χρήστος Σπίρτζης

Το Μάτι επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης (27/11) οι Αλέξης Τσίπρας και Χρήστος Σπίρτζης. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πήγαν σε τοπικό καφέ, όπου συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 99 ανθρώπων.

propoli

«Δεν έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα»

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο λόγος που επέλεξε να μεταβεί στην περιοχή σήμερα, ήταν λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων της Αθήνας, ώστε να μην τον κατηγορήσουν για επικοινωνιακά τρικ.

«Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι κλειστά, η συζήτηση ανοιχτή», είπε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

Οι υποσχέσεις στους πληγέντες

Κατόπιν, το λόγο έλαβε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος δεσμεύτηκε τους πληγέντες ότι την ερχόμενη εβδομα΄δα θα κατατεθούν οι φάκελοι με σκοπό να εκδοθούν οι άδειες επισκευής για τις «πράσινες» κατοικίες (σ.σ. αυτές με τις μικρότερες ζημιές), καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τα «κίτρινα» και «κόκκινα» κτίρια (σ.σ. αυτά με τις μεγάλες ζημιές).

Επίσης, υποσχέθηκε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, ενώ ξεκαθάρισε πως τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν. Αντ’ αυτού, οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση για να χτίσουν αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να έχει μέσα στο επόμενο διάστημα και μία συνάντηση με εκπροσώπους των νέων της περιοχής.

Στο Μάτι Αλέξης Τσίπρας και Χρήστος Σπίρτζης

Loading