Μήνυμα Γεροβασίλη κατά του φασισμού

Ισχυρό πολιτικό μήνυμα κατά του φασισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έστειλε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, από το γεφύρι της Πλάκας, όπου πήγε για να ενημερωθεί για την πορεία εργασιών αναστήλωσης.

propoli

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε αρχικά: «Είναι μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι ακροδεξιές δυνάμεις, δυνάμεις ναζιστικές στην Ευρώπη, έχουμε δει να αυξάνονται. Οι πολιτικές που έφεραν εδώ τα πράγματα είναι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν από τα κόμματα του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και τις σοσιαλιστικές δυνάμεις που ακολούθησαν αυτό το μοντέλο. Σήμερα οι ευρωπαϊκές εκλογές έχουν κρισιμότητα ιδιαίτερη. Απαιτούν την ενεργή συμμετοχή όλων μας και κυρίως των νέων με δεδομένο ότι αυτή πορεία πρέπει να ανακοπεί. Η Ευρώπη πρέπει να κινείται με αξίες την αρχή της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους και να αναστρέψουμε αυτή την πορεία, και αυτό είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη των πολλών».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Το κόμμα μας υφίσταται πίεση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση για δύο λόγους: Ο 1ος εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης που παραλάβαμε με μία χώρα που έπρεπε να ανασυνταχθεί από τα συντρίμμια της και δεν ήταν δική μας η κυβέρνηση που το προκάλεσε. Η δική μας όμως κυβέρνηση, είναι αυτή που έβγαλε την χώρα από εκεί και σήμερα μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον αισιόδοξα. Υπάρχουν προβλήματα που δεν λύθηκαν, ωστόσο τα μνημόνια τελείωσαν με την κοινωνία όρθια».

Μαντάς: «Να μην υπάρξει ψήφος που θα πέσει στη Χρυσή Αυγή»

Η υπουργός επισκέφτηκε το ιστορικό γεφύρι συνοδευόμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντά, την πρώην υπουργό και υποψήφια ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου, βουλευτές της Ηπείρου, τον Δήμαρχο Β. Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και τοπικούς φορείς.

Με συμβολισμούς από τη ιστορία του γεφυριού της Πλάκας, ήταν και το αντιφασιστικό μήνυμα του κ. Χρήστου Μαντά: «Όποτε βρισκόμαστε σε αυτόν τον τόπο αναμετρόμαστε με την ιστορία. Σήμερα είναι 52 χρόνια από την μαύρη νύχτα της Δικτατορίας. Σήμερα σε αυτόν εδώ τον τόπο ξανακτίζουμε από την αρχή μετά την καταστροφή που έγινε το 2015 το γεφύρι της Πλάκας. Στον τόπο αυτό έγινε η ιστορική συμφωνία των αντιστασιακών οργανώσεων στην κατοχή και (εκφράστηκε) η αντίθεση στην δοσίλογη κυβέρνηση Ράλλη. Όλα αυτά συμβολίζουν ότι έχουμε μπει σε μία νέα περίοδο και πρέπει πρώτα από όλα να αντισταθούμε στον φασισμό. Να μην υπάρξει ψήφος που θα πέσει στο ναζιστικό κόμμα της Χ.Α.».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading