Με μήνυμα στην Τουρκία η περιοδεία Μητσοτάκη στη Θράκη

Μήνυμα στην Άγκυρα για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Έβρο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

propoli

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο 1ο επιτηρητικό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση. Συνομίλησε επίσης με το προσωπικό, ενώ επισκέφθηκε και τους στρατιώτες που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή.

«Να στείλουμε μήνυμα στην Τουρκία»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχάρη το στρατιωτικό προσωπικό, εξαίροντας το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. «Σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι σημαντικό να στέλνουμε στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στον σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας, το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα σημείο» είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του πρόσφερα ως δώρο τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το τελωνείο των Καστανιών και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής-Επεξεργασίας-Εμπορίας Σκόρδου στη Νέα Βύσσα.

Loading