Μαίνεται ο πόλεμος Π. Καμμένου – Ν. Κοτζιά

Με φόντο την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

propoli

Έξω φρενών έγινε ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανήρτησε ένα αινιγματικό tweet το απόγευμα του Σαββάτου, στο οποίο ανέφερε:

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα.

Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.

Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».


Να σημειωθεί ότι χθες Σάββατο, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε τη έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Το tweet του κ. Καμμένου ήρθε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κοτζιάς στον News 24/7, στην οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπαψε να απειλεί με πτώση της κυβέρνησης όταν διαπίστωσε πως κάποιοι βουλευτές του δεν θα τον ακολουθούσαν.

 

Τι ανέφερε στη συνέντευξη του ο Ν. Κοτζιάς

 

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δεν θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», είπε ο κ. Κοτζιάς προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Υπουργού Άμυνας.

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015 ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

 

Ετοιμάζεται να τραβήξει το σχοινί ο Πάνος Καμμένος

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος όχι απλώς με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, αλλά και με την κυβέρνηση, και φέρεται αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα το σχοινί, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την κυβερνητική πλειοψηφία και ενόψει της εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Όπως φαίνεται, η τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» εξελήφθη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σαν παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε αποστασία, αφού κατάφερε να πετύχει τη μεταστροφή κάποιων βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το αποτέλεσμα είναι τώρα αυτοί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να δηλώνουν έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποστασιοποιούμενοι από τη γραμμή Καμμένου.

Η νέα σεισμική δόνηση που προκαλεί ο νέος γύρος αντιπαράθεσης με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση, ενώ μάλιστα σε λίγες μέρες εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση, η ολοκλήρωση της οποίας θα δρομολογήσει, πιθανότατα άμεσα, και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το Μαξίμου επιβεβαιώνει δια της διαψεύσεως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ζήτημα για τον κυβερνητικό συνασπισμό αναφέροντας ότι η κυβέρνηση είναι «θωρακισμένη».

Loading