INTIME

Μανωλάκου: «Παράσταση κοροϊδίας απέναντι στο λαό και μάλιστα κακοπαιγμένη»

«Παράσταση κοροϊδίας απέναντι στον λαό και μάλιστα κακοπαιγμένη» χαρακτήρισε το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ, καθώς, όπως επισήμανε, «το 2019 έχουμε και νέα μείωση στις συντάξεις, και βεβαίως (μείωση) στο αφορολόγητο για όλους τους μισθωτούς το 2020». Και σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενισχύει το κεφάλαιο «με νύχια και με δόντια, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεπώς η στρατηγική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με την σημερινή κυβέρνηση είναι ίδια, γι’ αυτό και στην αντιπαράθεσή τους μένει άθικτη».

propoli

Η κ. Μανωλάκου επισήμανε ότι «η χθεσινή μέρα είναι όπως η σημερινή και η αυριανή, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην κυριολεξία ζουν και βασιλεύουν».

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματά από τη ζωή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «καμία αυταπάτη· ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσει την πάλη του, να ενισχύσει το ΚΚΕ. Αυτή είναι η απάντηση και η λύση».

Ανέφερε ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες» και πως «από τα μνημόνια βγήκαμε τυπικά, όμως υπάρχει ισχυρή εποπτεία για να συνεχιστεί η ίδια σκληρή, βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική». «Τα βάρβαρα μέτρα είναι μέχρι το 2060» τόνισε, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους επιχειρηματίες ότι «το φθηνό εργασιακό κόστος θα συνεχιστεί για να έχουν ανάπτυξη κερδών· αυτή είναι η ευημερία τους και όχι η ευημερία του λαού».

«Η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Η απάντηση και η λύση είναι η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και συντονισμός μεταξύ τους» είπε η κ. Μανωλάκου καταλήγοντας: «Να θυμόμαστε πως ό,τι κέρδισε ο εργαζόμενος τον περασμένο αιώνα, με αγώνες το κέρδισε. Του το παίρνουν, άρα γενικός ξεσηκωμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading