Μαξίμου: Βιάζονται να περάσουν το φιλολαϊκό πακέτο

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Παραμένουν σταθεροί, πάντως, στην άποψή τους πως πρέπει να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία ανάμεσα στην εκλεγμένη, όπως τονίζουν, κυβέρνηση Μαδούρο και την αντιπολίτευση και να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές το συντομότερο δυνατό ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν με νόημα πως αυτή είναι η επίσημη στάση και της ΕΕ και πολλών ευρωπαϊκών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας,ενώ στέκονται απέναντι στο πραξικόπημα με τη συμμετοχή στρατιωτικών που υποκινεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Τονίζουν, επίσης, πως η διεθνής κοινότητα, δηλαδή οι ΗΠΑ στην ουσία, οφείλει να μείνει μακριά από οποιαδήποτε υποκίνηση σε αντιδημοκρατική ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο.

Όσον αφορά την αναγγελία από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάθεση τροπολογίας για τη μη κατάργηση του αφορολόγητου, κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ πως παραβιάζει ανοιχτές θύρες, αφού το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και πολλά άλλα, θα συμπεριληφθεί στο νέο οικονομικό πακέτο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και θα ψηφιστεί εντός του Μαΐου.

Πάνω του η προεκλογική εκστρατεία

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει πάρει πάνω του την προεκλογική εκστρατεία του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, περιοδεύει σήμερα Πέμπτη του Πάσχα κι αύριο στην Κρήτη, με αποκορύφωμα την ομιλία του την Παρασκευή του Πάσχα στα Χανιά.

Την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζει να μιλήσει στην Ξάνθη και στα Γιάννενα, αν και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μπορεί να αλλάξει εξαιτίας της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει από τη Βουλή στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης επιμείνει στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας σε βάρος το Παύλου Πολάκη.

Στο Μαξίμου επιθυμούν η σχετική συζήτηση, η οποία αναμένεται να κινηθεί σε πολύ υψηλούς τόνους, να έχει ολοκληρωθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Βουκουρέστι την Πέμπτη, 9 Μαΐου.

Κι αυτό γιατί επιθυμούν να περάσουν το συντομότερο δυνατό από τη Βουλή το νέο φιλολαϊκό πακέτο με μόνιμα κι εφάπαξ μέτρα, με τα οποία φιλοδοξούν να καταδείξουν τις ουσιαστικές διαφορές της δικής τους πολιτικής σε σύγκριση με αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Loading