INTIME

«Ο Σταύρος δεν ζητά ανταλλάγματα. Άλλοι όμως»…

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Αν για κάτι έχουν λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι στο Μαξίμου το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτό σχετίζεται με την ανακατωσούρα που έχουν προκαλέσει στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και τον “πανικό”, όπως τον χαρακτηρίζουν, που έχει προκληθεί στη ΝΔ.

Κι αν την προηγούμενη εβδομάδα σε αμηχανία, σύμφωνα πάντοτε με κυβερνητικές πηγές, είχε βρεθεί η Φώφη Γεννηματά –“γι’ αυτό και ζήτησε πρόωρες εκλογές”– το Σαββατοκύριακο και σήμερα Δευτέρα είναι προφανές ότι νέος στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πρώτα με τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βήμα της Κυριακής, όπου υποστήριξε πως το Ποτάμι δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης, αλλά και με το άρθρο του εκδότη του Φιλελεύθερου, Θανάση Μαυρίδη, ο οποίος κάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού να επιστρέψει στη δημοσιογραφία!

Στο Μαξίμου δεν αποδίδουν την ξαφνική επιθετικότητα Μητσοτάκη απέναντι στον Σταύρο Θεοδωράκη αποκλειστικώς στη διάθεση ηγεμονίας του πρώτου στο χώρο του κέντρου.

Αν ήταν μόνο αυτό, θα του είχε επιτεθεί από την πρώτη ημέρα που ανάλαβε την προεδρία της ΝΔ” σημειώνουν με νόημα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Αντιθέτως, την αποδίδουν στο ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού, με αφορμή τα εθνικά θέματα και την προστασία ατομικών δικαιωμάτων, έχει έρθει πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που το κυβερνών κόμμα απομακρύνεται από το μικρότερο εταίρο του, τους ΑΝΕΛ.

Οι ίδιες πηγές εντάσσουν σε αυτό το πλαίσιο και την απειλή διαγραφών από την κυρία Γεννηματά, η οποία δεν έχει επιλέξει ακόμα μετεκλογικό στρατόπεδο.

Αυξημένη εκτίμηση

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μαξίμου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εκτίμησή τους προς το πρόσωπο του κ. Θεοδωράκη, κι αυτό όχι μόνο γιατί ο τελευταίος συμφωνεί μαζί τους σε όλο και περισσότερο ζητήματα.

Κυρίως γιατί δεν έχει ζητήσει ανταλλάγματα γι’ αυτήν του τη στήριξη ούτε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν μερικές εβδομάδες.

Αφήνουν, μάλιστα, να εννοηθεί πως αντιθέτως δεν ισχύει το ίδιο για άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μεσαίου ή και μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Loading