Μαξίμου: Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης ανοίγει μια νέα σελίδα προόδου

«Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος σηματοδοτεί και την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων» υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

propoli

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνεται ότι «η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της ξανά και διαψεύστηκαν όσοι όλα αυτά τα χρόνια επιχείρησαν να υπονομεύσουν αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Τώρα μπορεί να ανοίξει μία νέα σελίδα προόδου, δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Έχουμε πλέον πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά και επιτέλους μία νέα προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία».

Ρέγκλινγκ: Να αποδείξει η Ελλάδα πως δεν θα αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλνγκ επεσήμανε ότι η εκταμίευση της δόσης και η επιτυχής ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης στέλνουν ένα θετικό μήνυμα πως η Ελλάδα έχει διανύσει έναν μακρύ δρόμο προς τα εμπρός, κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος.

«Η σκληρή δουλειά και η δέσμευση του ελληνικού λαού, τώρα αποδίδει καρπούς. Η τελευταία δέσμη μεταρρυθμίσεων που ολοκλήρωσε η Ελλάδα περιλάμβανε σημαντικές δράσεις στη φορολογική πολιτική, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα δημόσια έσοδα και το ζήτημα των κόκκινων δανείων», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ESM.

Όπως συμπλήρωσε, από το 2012 ο EFSM και ο ESM στήριξαν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, παρέχοντας άνευ προηγουμένου μακροπρόθεσμα δάνεια με πολύ ευνοϊκά επιτόκια.

«Το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου θα αποτελέσει ορόσημο για τη χώρα. Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να αποδείξει στους εταίρους της και στις αγορές ότι δεσμεύεται να μην αναστρέψει τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει βιώσιμες οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες είναι απαραίτητες μακροπρόθεσμα, για να καταστεί μία ισχυρή οικονομία που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας», κατέληξε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Loading