ΙΝΤΙΜΕ

Μαξίμου σε Καμμένο: “Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε”;

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Όταν ζητάς από κυβερνητικούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες να σχολιάσουν τις απανωτές αντικυβερνητικές τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου, μόνο ότι δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ που δεν παριστάνουν!

propoli

Είναι προφανές ότι στο Μαξίμου δεν έχουν σκοπό να σηκώσουν το γάντι των προκλήσεων του πρώην υπουργού Άμυνας, όπως για την κοινή κάθοδο που, “δήθεν” όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, του υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αποφεύγοντας να τον καταστήσουν συνομιλητή τους.

Σημειώνουν, μάλιστα, με νόημα πως εκείνοι σέβονται την κοινή τετράχρονη πορεία τους και δεν πρόκειται να τη μαγαρίσουν στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και της προσπάθειας του κ. Καμμένου να βρει πολιτικό στίγμα για την επόμενη ημέρα.

Κάποιοι, μάλιστα, υπενθυμίζουν την ηπιότητα με την οποία ο πρωθυπουργός έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους πρώην συντρόφους του- όπως, για παράδειγμα, στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Γιάνη Βαρουφάκη- μολονότι οι τελευταίοι έχουν εξαντλήσει όλο το υβρεολόγιο της ελληνικής γλώσσας για να τον λοιδορήσουν.

Το πρωθυπουργικό, άλλωστε, ενδιαφέρον είναι στραμμένο περισσότερο στις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς- αν και διαψεύδεται επιχείρηση προσέγγισης του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν συνώνυμο της μνημονιακής εποχής-, ενώ παρακολουθεί από μία απόσταση τα όσα συμβαίνουν στην πέρα της ΝΔ Δεξιάς, όπου η συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου κρίνεται επιθυμητή ως ανάχωμα στις φιλοδοξίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κλείνουν και θεσμικές εκκρεμότητες

Την ίδια ώρα, εξάλλου, που ο κ. Καμμένος αντιμετωπίζεται ως κομμάτι του κυβερνητικού παρελθόντος και προχωρά η υλοποίηση φιλολαϊκών δεσμεύσεων, στο Μαξίμου επιθυμούν το κλείσιμο και των θεσμικών εκκρεμοτήτων.

Κορυφαίες θεωρούνται η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης- οι δύο ψηφοφορίες αναμένονται στα μέσα Φεβρουαρίου και Μαρτίου-, καθώς και η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη μισθοδοσία των κληρικών, κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία.

Πέραν τούτων, ψιθυρίζεται όλο και πιο έντονα πως επίκεινται ποινικές διώξεις σε βάρος και πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis, τις οποίες βεβαίως και θα αξιοποιήσει στο έπακρο σε επικοινωνιακό επίπεδο η κυβέρνηση.

 

 

Loading