Μείωση των φόρων προανήγγειλε ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με Σολτς

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς είχε σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς.

propoli

Ειδικότερα ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε στον Ολ. Σολτς ότι θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, τον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης, το σχέδιο της ΝΔ περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός αξιόπιστους και αποτελεσματικού κράτους.

«Με τον κ. Σολτς δεν συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά συζητήσαμε για το μέλλον. Για το πώς το πώς η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πώς μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πώς μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πώς τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ μετά το τέλος της συνάντησης και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πώς η χώρα θα γίνει –επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα».

“Μόνο η Νέα Δημοκρατία διασφαλίζει σήμερα την ελπίδα”

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας: «Όποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Loading