Μελετούν πόντο πόντο το πρόγραμμα ΝΔ για να βρουν λαβράκια!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Με τις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως επόμενες ημέρες να μην αλλάζουν την εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα εντείνει τα διλήμματα που θέτει ήδη στο εκλογικό σώμα, καθώς και τις προσωπικές επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΣΥΡΙΖΑ μελετούν εξονυχιστικώς το πρόγραμμα της ΝΔ προκειμένου να βρουν “λαβράκια” και να τα αξιοποιήσουν στον προεκλογικό τους αγώνα, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλά επίμονα για νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά και θα δεσμεύεται ότι αν το κόμμα του είναι πρώτο η χώρα θα έχει κυβέρνηση από τις 8 Ιουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να κάνει ρελάνς στον “ωμό εκβιασμό” Μητσοτάκη πως αν δεν έχει αυτοδυναμία η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές το Δεκαπενταύγουστο.

Σε συνέχεια, εξάλλου, της νέας άρνησης της ΝΔ για τηλεμαχία Τσίπρα- Μητσοτάκη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη με χαλαρούς όρους στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως στις ευρωεκλογές έχασαν και την ψήφο των δημοσίων υπαλλήλων γιατί οι τελευταίοι φοβούνται πως οι ελπίδες τους για μισθολογικές αυξήσεις και υπηρεσιακή ανέλιξη επηρεάζονται δυσμενώς από τις προσλήψεις και τις υποσχέσεις για νέες προσλήψεις που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση!

Τους αποδίδουν, δηλαδή, ατομιστικά κίνητρα.

Όσον αφορά την επιστροφή Καραμανλή, στην Κουμουνδούρου ορισμένοι σχολιάζουν σκωπτικώς πως ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και θέλει να πιστωθεί σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας προκειμένου να μην ξεπεράσει τον ίδιο και τους καραμανλικούς η Ιστορία.

Ανανεωμένη ιστοσελίδα ΣΥΡΙΖΑ

Παραλλήλως, κομματικές πηγές σημειώνουν πως σε αυτές τις εκλογές η προγραμματική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων αναδεικνύει ξεκάθαρα τα πολιτικά σχέδια που συγκρούονται για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Γι’ αυτό και στην ειδική ενότητα της ανανεωμένης ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικώς με το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.syriza.gr/ekloges2019/

Loading