Μετά το Άγιο Πνεύμα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν θα ανακοινωθεί σίγουρα σήμερα Παρασκευή ή το Σάββατο.

Το πιθανότερο είναι πως θα ανακοινωθεί μετά από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος”, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές στο Politik.

Όσον αφορά την εκδήλωση στην Αθήνα η οποία θα σηματοδοτήσει την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αυτή, όπως πληροφορούμαστε, θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο του Θησείου την προσεχή Τρίτη με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερη έμφαση στην τηλεοπτική αντιπαράθεση δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό περιλαμβάνει και τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα παραχωρήσει περισσότερες συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, ιδίως στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα πριν τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, στο κυβερνών κόμμα επισημαίνουν με νόημα πως η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τα ζητήματα ασφάλειας δεν θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που έπαιξαν στην ευρωκάλπη.

Την ίδια ώρα, από την Κουμουνδούρου θα ζητούν συνεχώς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέλθει σε τηλεμαχία με τον κ. Τσίπρα.

Κι αυτό γιατί θεωρούν πως στις 7 Ιουλίου κονταροχτυπιούνται δύο ευδιάκριτα όσο και διαφορετικά πολιτικά σχέδια και το δίλημμα θα είναι “Τσίπρας ή Μητσοτάκης” ως φορείς υλοποίησής τους.

Οι ίδιες κομματικές πηγές σημειώνουν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβάται τόσο την προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό όσο και την αποκάλυψη του κυβερνητικού του προγράμματος σε όλες του τις διαστάσεις.

“Με το σκληρό τρόπο το ΚΙΝΑΛ”

Αναφορικώς με το ΚΙΝΑΛ, επισημαίνουν πως παρά τον εξοστρακισμό του Βαγγέλη Βενιζέλου επιμένει σε έναν μονομέτωπο αγώνα κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή που ο συντηρητικός πόλος που εκπροσωπεί η ΝΔ έχει πάρει προβάδισμα μετά από τις ευρωεκλογές.

Πάντως, τονίζουν πως η προσπάθεια ώστε το ΚΙΝΑΛ να συμπαραταχθεί με την Προοδευτική Συμμαχία δεν θα σταματήσει ούτε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά προφανώς και θα ενταθεί μετά από τις εκλογές, όταν και πιστεύουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα έχει συνειδητοποιήσει με το σκληρό τρόπο πόσο λάθος έπραξε να πολεμήσει το ΣΥΡΙΖΑ κι όχι τη ΝΔ.

Loading