Το μετέωρο βήμα του Προκόπη Παυλόπουλου

Στον Προκόπη Παυλόπουλο πηγαίνει η… καυτή πατάτα της επικύρωσης ή μη των κυβερνητικών επιλογών για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

propoli

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο διορισμό νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως στον Άρειο Πάγο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία, μάλιστα, να ζητά ανοικτά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην συναινέσει και να μην υπογράψει την εν λόγω απόφαση.

“Ζυγίζει” τις επιλογές του ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Παυλόπουλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην βάλει την υπογραφή του στο σχετικό προεδρικό διάταγμα, ώστε να μην δεσμεύσει, έτσι, την επόμενη κυβέρνηση με αποφάσεις της απερχούσας, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να «ζυγίζει» την κατάσταση, με γνώμονα την τήρηση της συνταγματικής τάξης και να σκέφτεται σοβαρά να μην υπογράψει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας σχολιάζουν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ό,τι πράξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.

Loading