ΙΝΤΙΜΕ

Μετωπική επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Μετωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος θα θέσει όλο το κομματικό δυναμικό σε προεκλογικό συναγερμό, εξηγώντας πως το Μέγαρο Μαξίμου είναι πιθανό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές από το φθινόπωρο μέχρι τον Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει από όλους να μην χαλαρώσουν την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά αντίθετα να εντείνουν την αντιπολιτευτική τους τακτική απέναντι «στη χειρότερη κυβέρνηση» που γνώρισε ποτέ η χώρα. «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» θα τονίσει σε άλλο σημείο, εξηγώντας πως κάθε ημέρα παραμονής της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία η Ελλάδα ζημιώνεται πολιτικά, οικονομικά και εθνικά.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ειδική αναφορά στα μείζονα εθνικά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το Σκοπιανό και το Αλβανικό. Ιδιαίτερα για το πρώτο αναμένεται να απαντήσει εμμέσως στον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως όσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είτε χρηματίστηκαν από Ρώσους επιχειρηματίες, είτε ανήκουν στην ακροδεξιά.

Πάντα στο επίκεντρο οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις

Όσον αφορά στο μέτωπο της οικονομίας θα επισημάνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να δώσει πειστική απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι η χώρα είναι καταδικασμένη να ζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει και η αναφορά του στην πολύκροτη υπόθεση του αδελφού του πρωθυπουργού, ο οποίος το 2012 επιχείρησε να πάρει δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκατομμυρίου ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα.

«Καλοδεχούμενες» οι απειλές για μηνύσεις από τον αδελφό Τσίπρα

Από τη συγκεκριμένη υπόθεση για τη ΝΔ εγείρονται δυο ζητήματα. Το πρώτο αφορά τις μεθοδεύσεις που εξασφάλισαν την ατιμωρησία για τον αδελφό του κ. Τσίπρα και το δεύτερο την εμπλοκή της εταιρείας των αδελφών Τσίπρα με δημόσια έργα.

Τέλος, σχετικά με τις απειλές των συγγενών του πρωθυπουργού ότι θα σύρουν τη ΝΔ στα δικαστήρια για τις αποκαλύψεις, στην Πειραιώς τις χαρακτηρίζουν «πρωτότυπες», αλλά και «καλοδεχούμενες».  Όπως σχολιάζουν πηγές του κόμματος:  «Μέχρι τότε όμως καλό θα ήταν να απαντήσει ο κ. Τσίπρα στην ερώτηση που του κάνουμε εδώ και τρεις μέρες: Αν θεωρεί ηθικό σε μια πολιτισμένη χώρα τα αδέλφια του να διεκδικούν δημόσια έργα, και κυρίως πως σχολιάζει το γεγονός ότι η εταιρεία του οδηγήθηκε στα δικαστήρια επειδή πιάστηκε να έχει υποβάλει γι αυτό πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Θα είχε τέλος ενδιαφέρον να κληθεί ως μάρτυρας σε αυτή τη δική ο κ. Παρασκευόπουλος για να μας εξηγήσει γιατί άλλαξε το νόμο του νύχτα προκειμένου, να αθωωθεί ο αδερφός του πρωθυπουργού».

Loading