INTIME

Με εκπροσώπους της ομογένειας συναντήθηκε η Κόλλια-Τσαρουχά

Συνάντηση με εκπροσώπους της ομογένειας είχε τη Δευτέρα (9/7) η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο Διοικητήριο.

propoli

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) υποδέχτηκε τους εκπροσώπους της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (World Hellenic InterParliamentary Association), η οποία αποτελείται από κοινοβουλευτικά μέλη Ελλήνων της Ομογένειας.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης, Peter Katsambanis (Αυστραλία), και οι John Pandazopoulos (Γενικός Γραμματέας – Αυστραλία), Leonidas Raptakis (ΗΠΑ), Stephan Pappas (Καναδάς), Gerry Sklavounos (Καναδάς), George Michalakis (Νότια Αφρική), οι οποίοι συνομίλησαν με την υφυπουργό και τη διαβεβαίωσαν ότι εργάζονται αδιάκοπα ώστε η Ομογένεια να συνδράμει αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων της πατρίδας.

Κόλλια-Τσαρουχά: «Δε συμφωνούμε με συμφωνία στο Σκοπιανό»

«Είναι μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας τους αδελφούς μας που εξαπλώνουν και αναδεικνύουν τον Ελληνισμό στα πέρατα της Γης, μεταφέροντας τα ελληνικά μηνύματα της Προόδου, της Ελεύθερης Σκέψης, της Δημοκρατίας και της Ορθοδοξίας. Το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, που πλέον αποτελεί κομμάτι του Υπουργείου Εσωτερικών, συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του για την προάσπιση και την ανάδειξη της Μακεδονίας και της Θράκης και θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σας για να ενισχύει με κάθε τρόπο την προσπάθεια σας», δήλωσε μεταξύ άλλων, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της στο Σκοπιανό, λέγοντας:

«Ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ως μέλος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, με κανέναν τρόπο. Γνωρίζοντας ότι οι θέσεις της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, συμβαδίζουν με τις θέσεις που εκφράζω αυτή τη στιγμή και είναι επίσης οι θέσεις της παράταξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σας καλώ να σταθείτε δίπλα μας. Εύχομαι η αγάπη για την πατρίδα να συνεχίσει να μας συνδέει και όλοι ενωμένοι να ξεπερνούμε επιτυχώς, όλα τα προβλήματα».

Loading