IN TIME

«Με την Ελλάδα των πολλών ή τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων;»

Του Χρήστου Τσαλικίδη
«Με την Ελλάδα των πολλών ή τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων»; Αυτό είναι το δίλλημα που θέτει η ΝΔ στην κοινωνία μέσω της πρότασης μομφής που κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Παύλο Πολάκη και η οποία μετεξελίχθηκε από την κυβέρνηση σε ψήφο εμπιστοσύνης.

propoli

Για την αξιωματική αντιπολίτευση ο «αψύς» Σφακιανός έχει υπερβεί κάθε δημοκρατικό όριο με την πολιτική του συμπεριφορά. Οι φωτογραφίες με τα πιστόλια, οι απειλές προς δικαστές να φυλακίσουν πολιτικούς του αντιπάλους, η ομολογία ότι τηρούσε διπλά βιβλία ως δήμαρχος, οι ευθείες απειλές σε δημοσιογράφους ότι θα τους βάλει δυο μέτρα κάτω από τη πηγή, οι «τσεκουράτες» κουβέντες έπαψαν να αντιμετωπίζονται ως γραφικότητες. Πλέον, όπως τονίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, «το παράδειγμά του είναι τοξικό και επικίνδυνο γιατί η δημόσια συμπεριφορά του δεν είναι πια θέμα αισθητικής, αλλά πρωτίστως δημοκρατικής τάξης».

Μάλιστα εστιάζουν στο γεγονός ότι την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση για την πρόταση μομφής, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν επιδεικτικά από την Ολομέλεια της Βουλής. «Το γεγονός αυτό προφανώς αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν ήθελε να ταυτιστεί η εικόνα του με τον Παύλο Πολάκη», σημείωναν οι ίδιες πηγές της Πειραιώς. Ακόμη και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο Γιάννη Δραγασάκης, έμοιαζε σαν να υποχρεώθηκε να εκπροσωπήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρισκόταν στην Ξάνθη. Μάλιστα, παρά τις συνεχείς προκλήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι απέφυγε επιμελώς να καλύψει στην τοποθέτησή του τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»

Όπως επισήμανε στην ομιλία του και ο πρόεδρος της ΝΔ: «Όταν ο “νταής” Πολάκης επιτίθεται στον γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ναι, είναι χυδαίος και άξεστος. Όταν προσβάλλει έναν ήρωα της ζωής που βρίσκεται πάνω σε καροτσάκι, τότε είναι άθλιος και άνανδρος. Όταν, όμως, μία τέτοια πρωτοφανή συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τότε η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση. Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις, δηλαδή  το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο μια κοινωνία δεν μπορεί ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό και καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Στη Χαλκίδα σήμερα ο Μητσοτάκη

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Χαλκίδα. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί τα Ναυπηγεία Χαλκίδας, καθώς και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας, ενώ τέλος θα μεταβεί στο κέντρο της πόλης, όπου θα μιλήσει σε κατοίκους.

Loading