Με τι προσπάθησε να δελεάσει τους επενδυτές

“Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις που θα στηρίξουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”,είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στους επενδυτές τους οποίους συνάντησε στη Νέα Υόρκη.

propoli

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση για περισσότερη από μια ώρα με επενδυτές, την οποία συντόνισαν οι Bank of America/ Merril Lynch.

Στη συνάντηση τον συνόδευαν ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Γιωργος Xουλιαράκης, κι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημητρης Λιάκος.

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με στελέχη επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και γεωπολιτικά θέματα.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας που πλέον διαμορφώνουν μια αισθητά βελτιωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της.

Υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από δύσκολα χρόνια.

“Αναλάβαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με ανεργία- ρεκόρ, αποεπένδυση, ύφεση και μετά από μια πενταετία κατά την οποία χάθηκε το 1/4 του εθνικού πλούτου”.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως:

“Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πλαίσιο είναι οι συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την παραγωγή νέου πλούτου”.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε επίσης και από τις δύο πλευρές το ισχυρό χαρτί της χώρας που είναι ο κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Συμφωνία Πρεσπών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια.

Ενώ τέλος, στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σύνολο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Ελλάδα και έχει καθοριστική παρουσία (τριμερείς, τετραμερείς, Western Balkans Summit, κ.λπ.)

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη δεύτερη συνάντηση, που οργανώνεται από τη Morgan Stanley.

Γ.Σ.

Loading