Με το φόβο του ατυχήματος ζουν στην κυβέρνηση

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο στρατηγικό αδιέξοδο του ΚΙΝΑΛ αποδίδουν στο Μαξίμου το ότι ο συγκεκριμένος κομματικός φορέας έχει υψώσει τους τόνους στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν ότι το κλίμα διπολισμού που θα επικρατήσει στο δρόμο προς τις κάλπες συμπιέζει τη Χαριλάου Τρικούπη, παρατηρούν ωστόσο πως η αρνητική της στάση στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει αποξενώσει πολλούς εν δυνάμει ψηφοφόρους της οι οποίοι μέχρι πρότινος κατηγορούσαν το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, αλλά τώρα του αναγνωρίζουν ότι δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος για την επίλυση ενός εθνικού θέματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούν πως ό,τι κι αν αποφασίσει στο τέλος να πράξει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, για τις Πρέσπες δεν είναι ο μόνος στο ΚΙΝΑΛ που βλέπει με θετικό μάτι τη Συμφωνία.

Αναγνωρίζουν ότι γίνονται παζάρια

Στην κυβέρνηση, πάντως, φοβούνται το ατύχημα, γι’ αυτό και σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να διαχωρίζουν την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την αντίστοιχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μολονότι διατρανώνουν ότι διαθέτουν και για τις δύο πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών.

Κι αυτό γιατί αναγνωρίζουν ότι έχουν γίνει και γίνονται παζάρια από όλα τα κόμματα- συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ- τα οποία ελάχιστη σχέση έχουν με θέματα συνείδησης.

Το πρωτεύον είναι”, όπως ομολογούν ορισμένοι κυνικά, “ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του να κάνουν restart με πιο προοδευτικούς όρους αυτήν τη φορά, από τη στιγμή που δεν θα συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ”.

Loading