Μηταφίδης: «Η ΝΔ κρέμεται από τα ξέφτια μιας μπαγιάτικης εθνικοφροσύνης»

Τις νεότερες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

propoli

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μηταφίδης, τόνισε ότι είναι «μη ευχάριστη αλλά αναμενόμενη» η αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σχολίασε και την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα «το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Από την εικόνα που σχημάτισα από την εξαιρετική εκδήλωση χθες στο Μέγαρο Μουσικής για την συμφωνία των Πρεσπών, διαμορφώνεται ένα ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία απέναντι σε λογικές εθνικής περιχαράκωσης, οι οποίες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη χώρα σε αυτή τη προσπάθεια που κάνει, καθώς έχουμε βγει από τα μνημόνια, να έχουμε μια νέα μεταπολίτευση», εκτίμησε ο κ. Μηταφίδης.

Παράλληλα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «κρέμεται από τα ξέφτια μιας μπαγιάτικης εθνικοφροσύνης», καλώντας το πολιτικό προσωπικό της χώρας «να ανανεωθεί και να δει με διαφορετικό τρόπο τα ζητήματα αυτά και όχι σαν το σκαντζόχειρο να μετατρέπει σε ιδεολογικά ζητήματα, θέματα σα το Μακεδονικό».

Ακόμα εκτίμησε ότι «έχει αναγνωριστεί από όλους ότι αυτή η πολιτική δύναμη (σσ ΣΥΡΙΖΑ), είχε το θάρρος και τη τόλμη, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες να καθαρίσει μια υπόθεση που κακώς, για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας, είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

Τέλος, όσον αφορά τις εκλογές, ο κ. Μηταφίδης, ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της με ένα μέτωπο ευρύτερων δυνάμεων που πιστεύουν και είναι έτοιμες να δώσουν την μάχη για να προχωρήσουν περισσότερο».

Loading