INTIME

Μητσοτάκης: Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, στόχος η ανάπτυξη

Ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ, τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ OPEN ο κ. Μητσοτάκης.

propoli

Υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες. «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

«Η αναπτυξιακή λογική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον προϋπολογισμό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχιε Έλληνας που να διαφωνεί ότι χρειάζεται να μειωθεί η φορολογία, το λέει και ο Τσίπρας».

Στην έρωτηση, δε, τι θα συμβεί αν οι Βρυξέλλες του πουν ότι δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «ο προϋπολογισμός του 2020 θα συμπεριλαμβάνει μειώσεις φόρους για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί ξεκινώντας από τους φόρους στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ».

«Θα πείσουμε τις Βρυξέλλες ότι μια αναπτυξιακή πολιτική θα μας επιτρέψει χαμηλότερα πλεονάσματα. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα έσοδα και άρα μεγαλύτερη αποπληρωμή του χρέους» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις Αγγελή για την υπόθεση Novartis ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ευθεώς εμπλέκει δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μια πολιτική σκευωρία».

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν.

«Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τον περιβόητο «Ρασπούτιν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο “Ρασπουτίν”. Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι» ενώ όταν ρωτήθηκε να τον κατονομάσει απάντησε «δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπ. Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν αξιολόγηση

«Ναι, θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας να αλλάξουμε ότι κακό συμβαίνει στη χώρα. Θα κάνουμε ένα συμβόλαιο με τον κόσμο της εργασίας. Οι εργαζόμενοι με εμάς θα είναι καλά αμειβόμενοι, με κίνητρα και μπόνους» ανέφερε.

Για το Δημόσιο είπε: «Είναι fake news οι απολύσεις. Κανένας δεν θα απολυθεί. Θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά όχι με πολιτικά κριτήρια. Την αξιολόγηση την επιθυμούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Θέλουμε να δούμε τα περιθώρια των προσλήψεων που έχουμε, εκεί που υπάρχουν ανάγκες. Μπορούμε να ξεφύγουμε από το 1 προς 5 αλλά με προγραμματισμό. Όταν ήμουν στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησα ένα πρόγραμμα 12.000 προσλήψεων για δυο χρόνια σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία».

Loading