INTIME

«Η Ελλάδα και ο ελληνισμός θα ξαναγίνουν ένα»

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την ανάσχεση του brain drain αλλά και για τον απόδημο ελληνισμό ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του 12ου τακτικού συνεδρίου της γαλάζιας παράταξης.

propoli

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «η καλύτερη πολιτική για να αντιμετωπίσουμε το brain drain είναι να δημιουργήσουμε καλές δουλειές στην πατρίδα μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις».

«Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις απασχόλησης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχω ζήσει αρκετά χρόνια εκτός Ελλάδας -στις Η.Π.Α. τα χρόνια των σπουδών μου- και έχω έρθει σε πολύ στενή επαφή με την ελληνική ομογένεια (…) Ίσως η απόσταση από τα τεκταινόμενα της ελληνικής πολιτικής επιτρέπει στους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό να βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά.

Ίσως όπως είπε ο καλός φίλος Αντώνης Διαματάρης, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν περιμένουν ούτε επιδόματα ούτε διορισμούς, είναι όμως πολύ ευαίσθητοι για την τύχη της χώρας μας. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μεγάλο δυναμικό του παγκόσμιου Ελληνισμού η χώρα μας το έχει αφήσει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι η Ελλάδα και ο Ελληνισμός θα ξαναγίνουν ένα. Διότι ο παγκόσμιος Ελληνισμός θα συνδράμει στην μεγάλη προσπάθεια της χώρας να ξανασταθεί στα πόδια της και να αποκτήσει αξιοπρέπεια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Γυρίστε στη χώρα μας»

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού να «πάρουν μια τολμηρή απόφαση» και «να αφήσουν τη ζωή την οποία έχουν δημιουργήσει εκτός Ελλάδας, και να γυρίσουν στη χώρα μας».

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή, η οποία έρχεται, θα μπορέσει να στείλει αυτό το μήνυμα στα νέα παιδιά. Ότι ναι, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια δεύτερη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να αναφερθεί και στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά, τα οποία σήμερα ξενιτεύονται από ανάγκη, γιατί πολύ απλά θέλουν να σπουδάσουν σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο και η χώρα μας δεν τους δίνει αυτή τη δυνατότητα».

«Είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Είμαστε η μόνη χώρα του κόσμου, η οποία δεν επιτρέπει σε μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια να λειτουργούν στη χώρα μας. Και αυτός ο αναχρονισμός θα τελειώσει με την πρότασή μας για τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16» υπογράμμισε.

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Όσον αφορά τον απόδημο ελληνισμό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση για ψήφο από τον μόνιμο τόπο κατοικίας, προκειμένου να μην χρειάζεται να «μπαίνουν σ’ ένα αεροπλάνο από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, και να έρχονται στη χώρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι τελευταίες εκλογές στις οποίες θα χρειαστεί να έρθετε στη χώρα σας για να ψηφίσετε. Γιατί από τις μεθεπόμενες θα μπορείτε να ψηφίζετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Ειδική μνεία έκανε, τέλος, στην ελληνική μειονότητα της βόρειας Ηπείρου, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου».

«Να γνωρίζει η γειτονική χώρα ότι αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την προοπτική της να γίνει κάποια στιγμή μέλος της Ε.Ε. -κάτι το οποίο όλοι το επιθυμούμε- είναι μια πορεία, στην οποία καμία έκπτωση από την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων δεν χωρά» κατέληξε, απευθυνόμενος προς τα Τίρανα.

Loading