«Μη ποιοτική» χαρακτήρισε ο Γ. Βρούτσης την αποκλιμάκωση της ανεργίας

Τα νέα στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας και που προέκυψαν από το ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ανέλυσε στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

propoli

Επικρίνοντας σφοδρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι αποδέχεται τα στοιχεία του συστήματος που επί υπουργίας του ιδίου συστάθηκε και το οποίο αποκαλούσε προεκλογικά η κυβέρνηση «μονταζιέρα», για αποκλιμάκωση της ανεργίας, ωστόσο την χαρακτήρισε εντελώς «επιφανειακή».

«Αριθμός ρεκόρ οι 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας»

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης ανέλυσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, τα οποία αποκαλύπτουν ότι περίπου 120.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μέσα στο 2018, αριθμός που αποτελεί «ρεκόρ». Παράλληλα, χαρακτήρισε «μη ποιοτικά» τα χαρακτηριστικά της αποκλιμάκωσης της ανεργίας, αποκαλύπτοντας πως ο στόχος της, έχει επιβραδυνθεί, καθώς θεωρητικά θα έπρεπε να αγγίξει το 15%, ενώ εν τέλει ο στόχος αυτός άγγιξε μόλις πάνω από το 19%.

Στα στοιχεία ωστόσο αυτά, προστέθηκαν από την πλευρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τα στοιχεία που αφορούν την μισθολογική κατάσταση των νέων θέσεων εργασίας, βάσει των οποίων προκύπτει ότι ένας στους τρεις, φέρεται να λαμβάνει ως μηνιαίο μισθό ποσό της τάξεως των 317 ευρώ. Σημείωσε ακόμα, ότι το 62% της νέας απασχόλησης που δημιουργήθηκε εντός του τρέχοντος έτους, είναι είτε εκ περιτροπής, είτε μερικής.

Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, χαρακτήρισε ως «λαϊκισμό» τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, με ένα νόμο και ένα άρθρο, καθώς πέραν του ότι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στην πράξη, σε περίπτωση εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, θα οδηγούσε σε χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας τις οποίες η αγορά δεν θα μπορούσε αυτομάτως να απορροφήσει.

Τέλος, ερωτηθείς για το ποια θα ήταν τα βήματα για μια ποιοτική αποκλιμάκωση της ανεργίας, από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας πλούτου και της προσέλκυσης επενδύσεων, καταγγέλλοντας παράλληλα, την πολιτική επιδομάτων της παρούσας κυβέρνησης.

Loading