Μιτσκόφσκι: «Ναι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά όχι ως ταπεινωμένη χώρα»

Την δική του απάντηση στον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για εξωτερικές υποθέσεις, Γουές Μίτσελ, που με χθεσινή του επιστολή ζήτησε την ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών που απαιτούνται για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους βουλευτές του VMRO στα Σκόπια, έδωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος, Χρίστιαν Μιτσκόφσκι με ανάρτηση του στο Facebook.

propoli

Στην ανάρτησή του αυτή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πΓΔΜ, εξέφρασε την ευχή ώστε σύντομα η χώρα του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά ως μια χώρα υπερήφανη και αξιοπρεπής και όχι ως μια χώρα ταπεινωμένη. Παράλληλα, εστιάζει στο γεγονός ότι η όλη διαδικασία διαπραγμάτευσης έγινε χωρίς αληθινή στρατηγική και με ψεύτικα μηνύματα, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κόμμα του είχε αποκλειστεί από τη διαδικασία και ως εκ τούτου δεν δείχνει την απαιτούμενη συναίνεση.

Επίσης ο πρόεδρος του VMRO κατηγορεί την κυβέρνηση των Σκοπίων για ψεύδη στην διεθνή κοινότητα τονίζοντας ότι θα φέρει εις πέρας μια διαδικασία την οποία όμως δεν μπορεί να ολοκληρώσει και σημειώνει ότι η Συμφωνία είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το κόμμα.

«Αρνούμαι να αποδεχτώ τη συμφωνία καθώς δεν είναι αυτή η «Μακεδονία» στην οποία θέλουμε να ζούμε» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μιτσκόφσκι και σχετικά με τους ισχυρισμούς Μίτσελ περί «απειλών βίας», «τιμωρίας» και άλλων «μεθόδων εξαναγκασμού» στους βουλευτές συμπληρώνει πως «αν υπάρχουν πληροφορίες για απειλές, εκβιασμούς ή απόπειρες να επηρεαστεί η κρίση βουλευτών, τότε αυτά προέρχονται από κύκλους ή άτομα εκτός του κόμματος μου και καταδικάζω αυτού του είδους τις πρακτικές».

Τέλος εκφράζει την ελπίδα για συνέχιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ έχοντας ως κύριο στόχο την σταθερότητα και την ασφάλεια τόσο στην ίδια την χώρα, όσο και στην περιοχή.

Loading