Μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Επτά προσαγωγές

Σοβαρά σημειώθηκαν χθες αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, με άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να εξαπολύουν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, τόσο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στα Εξάρχεια.

propoli

Περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα αγνώστων κινήθηκε προς την πλατεία Κουμουνδούρου και εκτόξευσε βόμβες μολότοφ στη διμοιρία που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν να κάνει χρήση χημικών, ενώ παράλληλα προχώρησε και σε επτά προσαγωγές.

Την ίδια στιγμή το κυβερνών κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τα επεισόδια. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υποκόσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία».

Λίγο νωρίτερα από το συγκεκριμένο περιστατικό, άλλη ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που είχε σταθμεύσει επί της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Για τη συγκεκριμένη ενέργεια δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Loading