INTIME

Μοσκοβισί: «Ναι μεν αλλά» για τα μέτρα της κυβέρνησης

Ως ένα «ναι μεν αλλά» θα μπορούσε να μεταφραστεί το σχόλιο του Πιερ Μοσκοβισί για τα πρόσφατα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.

propoli

Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων δήλωσε μεν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν, πλέον, την απόλυτη ευθύνη των πράξεων και των αποφάσεών τους, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο αντίκτυπος που θα έχουν τα μέτρα αυτά στα πλεονάσματα των επόμενων ετών.

«Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020 στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία θα παρουσιαστεί εν ευθέτω χρόνω και όχι σήμερα», δήλωσε αρχικά ο Γάλλος επίτροπος και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα. Είναι προς το συμφέρον όλων να συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές αρχές».

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, εξάλλου, αυτός ο διάλογος πρέπει να βασίζεται τόσο στο «δημοσιονομικό αντίκτυπο» των μέτρων, όσο και στον «κοινωνικό» αλλά και στην ανάπτυξη.

Επίσης, ανέφερε πως είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της «κοινωνικής δικαιοσύνης», κάτι που είναι «σημαντικό» για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν «μεγάλες δυσκολίες» και «υπέφεραν».

Διαβάστε ακόμη: Προεκλογική φιέστα με μετρό και… γρήγορο τρένο

Loading